Pot rezista relațiile la distanță?

0

 Românii au început să trăiască problemele specifice capitalismului, una dintre ele fiind relocarea. Cuplurile se rup, pentru perioade mai lungi sau mai scurte, din rațiuni de job sau de educație. Întrebarea care și-o pun cei mai mulți e – pot rezista relațiile la distanță? Și dacă da, cum?

Înțelepciunea populară americană spune că relațiile la distanță nu prea rezistă. Totuși, în practică, americanii au trecut de zeci de ani prin acest tip de situație.

În Jounal of Communication a apărut un articol despre factorii care țin relațiile la distanță pe picioare. Studiile arată că, în ciuda separării fizice, cuplurile pot supraviețui dacă: își împărtășesc cît mai multe informații intime; au o viziune idealizată asupra partenerului.

Deși cei doi parteneri dintr-o astfel de relație vorbesc mai puțin, ceea își spun are șansa să fie mai încărcat cu semnificație. Această șansă trebuie exploatată, conversațiile trebuie să permită comunicarea intimităților mai mult decît a informațiilor comune. Practic, distanța dintre cei doi îi poate ajuta să se apropie mai mult decît dacă ar fi stat în aceeași casă. Însă aici intervine cel de-al doilea factor, idealizarea partenerului – fără credința că are sens să ne deschidem emoțional față de celălalt, că merită în cel mai înalt grad această comunicare, rămînem la schimbul banal de informații și la simpla conversație.

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger