Postări de Facebook care au trimis oameni la răcoare

0

Recent, mai mulți useri tineri cu cont de Facebook au ajuns în închisoare după ce au postat statusuri controversate pe rețeaua socială, scrie Business Insider. În unele cazuri, mesajele postate au fost cu adevărat ofensatoare, în altele a fost vorba doar de glume sfârșite prost sau de versuri violente de rap. Publicația americană de business și tehnologie a adunat postările cu pricina într-un colaj.

 

 

Justin Carter, 19 ani, aflat în închisoare din februarie 2013:

Cred c-o să terorizez cu arma o grădiniță/ Și o să privesc cum plouă cu sânge nevinovat/ Și o să le mănânc tuturor inimile încă bătând.

Acest status a îngrijorat o femeie canadiană, care a alertat autoritățile. Poliția a scotocit prin casa tânărului, i-a confiscat computerul și l-a arestat. Acum, Carter așteaptă procesul, iar el și familia sa susțin că mesajul postat pe Facebook s-a vrut a fi sarcastic.

 

Matt Woods, 19 ani, condamnat la trei luni de închisoare în octombrie anul trecut:

M-am trezit de dimineață pe bancheta din spate a unei dubițe cu două fetițe frumoase, am găsit-o pe April într-un loc fără speranță.

Matthew Woods, un adolescent din Anglia, a ajuns după gratii după ce a scris mai multe comentarii licențioase despre două fetițe, de patru, respectiv cinci ani, Madeleine McCann și April Jones, care au fost date dispărute. Commenturile sale au fost inspirate de Sickipedia, un site care încurajează glumele nesărate. Mama băiatului a reacționat și i-a scris pe Facebook că ar trebui să se gândească mai bine înainte să-și deschidă gura, după care Matthew Woods și-a cerut scuze pe rețeaua socială, motivând că era beat când a scris commenturile. Cu toate acestea, o gloată furibundă s-a înfățișat la ușa casei sale, iar postările sale au ajuns la tribunal, iar adolescentul s-a ales cu trei luni de închisoare.

 

Jordan Blackshaw (20) și Perry Sutcliffe-Keenan (22) au fost condamnați la patru ani de închisoare după ce au creat pagini de Facebook în care stârneau la revoltă.

Potrivit The Guardian, Jordan Blackshaw a creat un eveniment numit “Smash Down in Northwich Town” pentru noaptea de 8 august 2011, însă în afară de poliție, care a monitorizat pagina, nu s-a prezentat nimeni la locul de întâlnire, iar Blackshaw a fost arestat pe loc. Perry Sutcliffe-Keenan și-a folosit contul de Facebook pe 9 august pentru a crea o pagină intitulată “The Warrington Riots”, despre care se spune că ar fi cauzat un val de panică în oraș. Când s-a trezit mahmur a doua zi, tânărul a șters pagina și și-a cerut scuze, spunând că a fost o glumă. Deși mesajul său a ajuns la 400 de contacte de Facebook, nu a stârnit nici o revoltă. Ambii tineri s-au ales cu o pedeapă de patru ani după gratii.

 

Paula Asher, 18 ani, a ajuns la răcoare pentru că a scris pe Facebook cum a lovit o mașină,  în stare de ebrietate, și a fugit de la locul faptei, în septembrie anul trecut:

Proasta de mine a condus sub influența alcoolului și a lovit o mașină…lol

În mașina lovită se aflau patru adolescenți, iar părinții acestora au văzut mesajul lui Asher pe Facebook și au alertat poliția. Totodată, i-au cerut unui judecător local să-i ceară fetei să scoată statusul și să-i interzică să mai folosească rețeaua socială. Asher a refuzat, așa că a petrecut două zile în închisoare pentru sfidarea curții. Apoi a avut de înfruntat în tribunal infracțiunile pe care a recunoscut pe Facebook că le-a săvârșit și și-a cerut scuze.

 

Un rapper aspirant, Cameron D’Ambrosio (18), a fost arestat după ce a postat câteva din versurile sale pe Facebook.

Cameron D’Ambrosio (foto sus) este un licean din Massachusettes, SUA, care vrea să se lanseze pe scena rap-ului. După ce a postat niște versuri de-ale sale pe rețeaua socială, a fost arestat fără drept de cauțiune pe motiv că postarea sa este o “amenințare teroristă”.

Să mă fut în atentatul cu bombă din Boston, numai să vedeți ce căcaturi fac eu, o să fiu un rapper celebru și o să înving toate acuzațiile de crimă care se vor abate asupra mea.

În cele din urmă, juriul a decis să nu-l inculpe pe adolescent.

 

Citiți restul cazurilor pe Business Insider.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger