Posesia de marijuana a devenit legală şi în Washington D.C.

1

Posesia de marijuana şi cultivarea a maxim trei plante, pentru consum propriu, au devenit, de ieri, legale în Washington D.C., spre disperarea republicanilor, care vor trimiterea primarului oraşului, Muriel Bowser (Partidul Democrat), la închisoare. Aceştia spun că iniţiativa, deşi legitimată prin vot de cetăţeni, contravine legilor federale.

 

 

În ciuda unei scrisori semnate de doi reprezentanţi republicani de seamă ai Congresului, care ameninţau cu repercusiuni legalizarea marijuanei de către autoritatea locală, primarul a ales să implementeze o decizie votată de aproape două treimi din locuitorii Washingtonului în luna noiembrie a anului trecut. Ce anume spune decizia: că sunt legale posesia de până la (aproximativ) 56 de grame de marijuana, pentru consum propriu, acasă şi creşterea a până la trei plante, tot pentru uz propriu. Rămân ilegale consumul de marijuana în public şi comercializarea marijuanei.

Şi statul Alaska a legalizat marijuana săptămâna aceasta, alăturându-se statelor Colorado şi Washington în acest demers. În Washington D.C., iniţiativa votată de cetăţeni a fost luată la ochi de către membrii Congresului, care au încercat să o blocheze. Reprezentanţii municipalităţii şi cei ai Congresului încă se ceartă pe probleme de interpretare legislativă, iar Congresul susţine că primarul şi oficialii oraşului se fac vinovaţi de interpretare greşită şi ar putea ajunge la închisoare din cauza asta, dacă Departamentul de Justiţie va alege să deschidă o anchetă şi să facă acuzaţii oficiale.

Totodată, Congresul ar putea da în judecată municipalitatea sau ar putea retrage ori bloca fondurile acordate oraşului, din acest motiv. Primarul Bowser susţine că nu îşi face decât datoria prin implementarea deciziei legislative şi a spus că speră că municipalitatea şi republicanii din Congres vor putea colabora mai productiv pe alte subiecte, dacă pe acesta nu s-a putut. “Încurajăm Congresul să nu mai fie atât de îngrijorat şi dornic să dea peste cap o decizie despre care şapte din zece votanţi spun că trebuie să fie lege în Districtul Columbia”, a conchis Bowser.

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: Mashable

 

Puteţi citi şi:

Alaska devine cel de-al treilea stat american care legalizează marijuana

Jamaica a dezincriminat marijuana cu ocazia aniversării lui Bob Marley

Statul Colorado oferă şcolilor un milion de dolari, obţinuţi din vânzarea marijuanei

Legalizarea marijuanei epuizează stocurile magazinelor

Avocaţii din Colorado, puşi în încurcătură de legalizarea marijuanei

În statele care au legalizat marijuana medicinală, numărul supradozelor cu analgezice a scăzut masiv


Un comentariu

  1. tot in washington ai voie parca, sa porti arma la tine, dar sa nu fie la vedere, iar acum ai voie si cu droguri usoare… adica bani la greu, pt. cei care produc si care sustin politicienii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger