Portocala perfectă este o mutaţie genetică

0

Portocala KinnowLS este incredibil de dulce, aproape nu are seminţe, are o coajă subţire fiind uşor de curăţat şi poate creşte în deşert. Portocala perfectă este, însă, o mutaţie genetică.

Departamentul de Biologie a Plantelor din cadrul Universităţii din California a anunţat crearea portocalei KinnowLS, o mutaţie derivată de la varietatea Kinnow, un tip de portocală ce creşte în India şi Pakistan. Portocala Kinnow este, ea însăşi, o mutaţie genetică, dezvoltată în urmă cu un secol în cadrul universităţii.

Portocala KinnowLS este rezultatul ingineriei genetice care constă în bombardarea plantelor tinere cu raze X, raze gama şi chimicale, rezultând super-plante.

Portocala modificată genetică nu este disponibilă în supermarketuri în următorii cinci ani, dar câteva ferme din zone calde ale Californiei au fost deja licenţiate pentru a creşte portocali care vor produce KinnowLS în următorii trei ani.

“Oamenilor cărora le plac fructele foarte dulci vor fi încântaţi de KinnowLS. În cazul altor citrice, în momentul în care ajung la acest nivel de dulceaţă celelalte calităţi ale lor încep să scadă. Acesta nu este şi cazul KinnowLS”, spune Mikeal Roose, şeful departamentului.

Foto: Flickr / Malkav

Sursa: io9.com

Cititi si:

Cu 10% mai multe plante modificate genetic cultivate anul trecut

Limitele tantarilor modificati genetic

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger