Portocala Mecanică la Radio Guerrilla. Citate celebre despre biciclete

2

Cadouri de Crăciun de la Portocala Mecanică. În formă de citate memorabile despre biciclete – de la Freddie Mercury, la Albert Einstein Lech Walesa sau 50 Cent. Recitate în direct la Radio Guerrilla. „Viaţa e ca mersul pe bicicletă. Ca să îţi păstrezi echilibrul, trebuie să o ţii tot înainte”. „De fiecare dată când văd un adult pe bicicletă, îmi recapăt speranţa în viitorul speciei umane”. Și altele.

de Cosmin Popan (Portocala Mecanică)

Freddie Mercury (Queen 1978), care a creat cel mai psihotic cântec despre bicicletă: I want to ride my bicycle bicycle bicycle; I want to ride my bicycle; I want to ride my bike; I want to ride my bicycle; I want to ride it where I like…; I don’t believe in Peter Pan, Frankenstein or Superman; All I wanna do is bicycle, bicycle, bicycle…

Albert Einstein, care compară frumos lucrurile: Viaţa e ca mersul pe bicicletă. Ca să îţi păstrezi echilibrul, trebuie să o ţii tot înainte.

Albert Einstein despre Teoria Relativităţii, măgulitor, cum altfel: Mă gândeam la ea în timp ce mă dădeam pe bicicletă.

50 Cent, cu necazuri mai lumeşti, dar cu patos, nu aşa: La acea vârstă, unul dintre cele mai groaznice lucruri din lume era să te trezeşti şi să nu îţi mai găseşti bicicleta acolo unde ai lăsat-o.

William Golding, tatăl muştelor din întreaga lume: Gândiţi-vă la un om care se dă pe bicicletă. Oricine ar fi, se pot spune trei lucruri despre el. Ştim că s-a urcat pe o bicicletă şi că a început să se mişte. Ştim că la un moment dat se va opri şi se va da jos. Cel mai important lucru, ştim că dacă undeva între punctul de start şi cel de finish se opreşte şi nu se dă jos de pe bicicletă, va cădea. Asta este o metaforă pentru călatoria prin viaţă a oricărui lucru viu şi a oricărei societăţi de lucruri vii.

Herbert George Wells (unul dintre părinţii SF-ului, pentru care bicicleta nu era deloc o utopie): De fiecare dată când văd un adult pe bicicletă, îmi recapăt speranţa în viitorul speciei umane.

Lech Walesa (lider al mişcării Solidaritatea şi fost preşedinte al Poloniei, nu ne-am prins dacă e de bine ce zice el acolo): Oamenii leneşi au inventat roata şi bicicleta, pentru că nu le plăcea să meargă pe jos sau să care lucruri.

Iris Murdoch (scriitoare, o, doamnă, vă mulţumim): Bicicleta este cel mai civilizat mijloc de deplasare cunoscut omului. Toate celelalte devin pe zi ce trece tot mai de coşmar. Doar bicicleta rămâne pură în suflet.

Henry Miller: Aveam grijă de roată ca şi cum ar fi fost un Rolls Royce. Dacă avea nevoie de reparaţie, o duceam mereu la acelaşi magazin de pe Myrtle Avenue, condus de un negru pe nume Ed Perry. Ai fi spus că avea nişte mănuşi de copil atunci când punea mâna pe bicicletă. Avea grijă ca nici roata din faţă, nici cea din spate să nu se mai clatine. Adesea îmi făcea un serviciu fără să îmi ceară vreun ban pentru ca, aşa cum zicea el, n-a văzut niciodată un om atât de îndrăgostit de bicicleta lui cum eram eu.

JF Kennedy: Nimic nu se compară cu simpla plăcere a datului pe bicicletă.

Un autor necunoscut pentru New Yorker: Cei mai mulţi biciclişti din NY City îşi ascultă instinctul mai mult decât orice regulă de circulaţie: trec pe roşu, intră pe sens interzis, îi terifiază pe inocenţii din jurul lor. Pur şi simplu pentru că pare mai uşor să facă lucrurile în acest fel. Datul pe bicicletă în oraş şi mai cu seamă în centru este anarhie fără maliţiozitate.

Ernest Hemingway: Mergând pe bicicletă, înveţi cel mai bine contururile unei ţări, din moment ce trebuie să transpiri în susul şi în josul dealurilor sale. Astfel, ţi le aminteşti aşa cum sunt ele de fapt, în timp ce într-o maşină nu te poate impresiona decât un deal foarte înalt, şi nu rămâi cu o amintire la fel de exactă a ţinutului pe care l-ai traversat ca atunci când l-ai fi traversat cu bicicleta.

Autor necunoscut: N-ar fi deloc ciudat dacă istoria ar ajunge la concluzia că perfecţiunea bicicletei a fost cel mai mare incident al secolului al 19-lea.

Autor necunoscut (1895): Bicicleta va contribui mai mult la emanciparea femeilor decât toate mişcările de reformă întreprinse până acum.

Ascultați mai jos înregistrarea de la Radio Guerrilla:

Portocala Mecanica @ Radio Guerrilla – 20 decembrie 2010 by portocala_mecanica

Foto: Captură Youtube

Tags:2 comentarii

  1. Pingback: Portocala Mecanică la Radio Guerrilla. Cişmigiul. Iarna. Pe bicicletă. Neapărat! » Think Outside the Box

  2. Pingback: Portocala Mecanică la Radio Guerrilla. Cum scăpăm cu bine dintr-un accident » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger