Porcii ajută persoanele în vârstă să se deschidă

0

Fizioterapeutul olandez Daan Vermeulen practică o formă bizară de terapie fizică: îi îndeamnă pe pensionarii și pe copiii germani cu probleme emoționale și comportamentale să hrănească, să îngrijească și să îmbrace porci ca metodă de atragere a receptivității față de terapie. Porcii nu sunt întotdeauna bine întâmpinați de către pacienți, ceea ce reprezintă un semn bun.

„Frica este bună câteodată”, spune Daan Vermeulen. „Cred că orice om care începe cu o teamă față de animale are posibilitatea de a ajunge să hrănească sau să îngrijească fără teamă un animal”. Fizioterapeutul olandez folosește doi porci pentru terapie: Felix și Rudi, două exemplare mignone ce cântăresc mai puțin de 68 kg. Porcii le induc calmul persoanelor în vârstă iritabile și le determină să-și pună în mișcare funcțiile motorii deteriorate și acționează pe post de lubrifiant social în cazul oamenilor cu probleme psihologice și de concentrare.

Porcii, explică Vermeulen pentru Reuters, au un efect emoțional puternic asupra persoanelor în vârstă din Germania, care asociază puternic porcii cu tinerețea lor. Este vorba de reuniunea cu un animal pe care l-au cunoscut odată, dar la care nu s-au gândit de mulți ani. Pisicile, câinii și caii sunt adesea folosiți în terapie, însă porcul are un mai mare succes, în opinia fizioterapeutului olandez, pentru că atrage atenția.

Foto: Reuters

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger