Populaţiile de pinguini s-au înjumătăţit

1

Efectele schimbărilor climatice asupra surselor de hrană au contribuit la înjumătăţirea populaţiilor de pinguini din Antarctica, arată un nou studiu citat de Daily Mail.

Cercetătorii au descoperit că pinguinii Adelie şi chinstrap din Peninsula Antarctică Vestică şi Marea Scoţiei au scăzut cu 50% în ultimii 30 de ani. Declinul a fost direct relaţionat de o reducere masivă a numărului krillilor, principala pradă a pinguinilor.

Populaţiile de krilli au scăzut cu până la 80%, atât din cauza mamiferelor marine, cât şi din cauza creşterii temperaturilor.

Descoperirile contrazic teoria potrivit căreia topirea gheţii arctice duce la reducerea populaţiilor de pinguini. “Avem acum dovezi pentru a confirma declinul semnificativ al populaţiilor de pinguini Adelie şi chinstrap”, spune dr. Wayne Trivelpiece, cercetător în cadrul Administraţiei Naţionale pentru Oceane şi Atmosferă, California.

Cercetătorii consideră că modificările de la baza ecosistemului din ultimele două-trei decenii sunt un factor cheie al scăderii numărului de krilli.

Foto: Reuters

Cititi si:

Pinguinii pe cale de disparitie, ajutati sa gaseasca dragostea adevarata

Cele mai bizare tehnici de seductie din lumea animala

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: TOTB.ro - Un băiat de 6 ani îşi propune să salveze pinguinii care l-au ajutat în timpul luptei sale cu cancerul » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger