Populaţia mondială va ajunge la 10 miliarde în 2100

2

S-a crezut până acum că populaţia mondială va atinge apogeul în 2050, după care va începe să scadă. Dar, un nou raport al Naţiunilor Unite preconizează că populaţia lumii va ajunge la 10,1 miliarde în 2100. Populaţia Africii va ajunge de la 1 miliard de oameni, în prezent, la 3,6 miliarde.

Directorul diviziei de populaţie din cadrul ONU, Hania Zlotnik, spune că ţările în curs de dezvoltare şi ţările occidentale care le finanţează dezvoltarea se confruntă cu o decizie privitoare la reînnoirea angajamentului de a implementa programe care încurajează planificarea familială. Astfel de programe au stagnat în multe părţi ale lumii întrucât au fost “prinse la mijloc” în bătălii ideologice despre avort, educaţia sexuală şi rolul femeii în societate.

În ultimul deceniu, ajutorul străin pentru contraceptive abia s-a mişcat (238 de milioane de dolari în 2009). Statele Unite au fost întotdeauna principalul donator pentru astfel de programe, dar compromisul făcut la buget a redus sprijinul pentru astfel de eforturi.

Raportul ONU mai arată că SIDA nu este o ameninţare la adresa creşterii demografice, aşa cum s-a crezut, accesul la planificare familială în multe colţuri de lume rămâne inadecvat, China va înregistra o scădere a populaţiei, iar populaţia Statelor Unite ar putea ajunge la 475 de milioane în 2100.

Foto: Reuters / pelerini la Mecca

Tags:2 comentarii

  1. De cate ori a castigat si va castiga tabarcea zinovia asta la concurs? si nu numai ea ci si membrii familiei tabarcea? si a doua intrebare : e un concurs pe bune al Adevarului sau unul mascat al minciunii? Un gust amar ….

  2. Stimate balcanicul,

    Pe site-ul concursului organizat de Adevarul si Think Outside the Box puteti gasi inregistrarile video ale tragerilor la sorti pentru fiecare dintre editiile concursului. Dupa cum puteti observa, aceste trageri la sorti sunt realizate cu ajutorul unui Randomizator, ale carui rezultate nu pot fi influentate. Participarea constanta a acestor cititori la concurs le-a sporit, cel mai probabil, sansele in fata hazardului. Va multumim si speram sa va recapatati increderea!

    Cu respect si prietenie,
    TOTB

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger