Populația lumii va ajunge la 15 miliarde până în 2100

2

Populația lumii va dubla cel puțin, ajungând de la 7 miliarde de oameni la 15 miliarde in 2100, arată previziunile Națiunilor Unite. Numărul i-a șocat pe experți care spun că situația va fi catastrofică și spun că este nevoie de acțiuni urgente pentru a opri creșterea și a salva resursele Pământului.

Previziunile anterioare ale ONU arătau că populația va atinge pragul de 10 miliarde până la sfârșitul secolului, dar raportul State of the World Population 2011, care va marca nașterea persoanei cu numărul 7 miliarde, vine cu previziuni șocante.

Pământul intră într-o etapă foarte periculoasă, spune Roger Martin, președinte al Population Matters. “Planeta noastră se apropie de o furtună perfectă de creștere demografică, schimbări climatice și prețul de vârf al petrolului”, spune acesta.

Populația s-a dublat până în prezent din anii 60 datorită îmbunătățirii medicinei și a creșterii ratei demografice în Africa, Asia și America Latină. Creșterea populației este “ajutată” și de creșterea duratei de viață pe tot globul.

Citește și : Ajungem la 7 miliarde. Ce ne-așteaptă?

Foto: Flickr / skippjon

Sursa: Daily Mail


2 comentarii

  1. Vedeti filmul asta, in 8 parti x 10 min fiecare:

    Daca va uitati la primele doua intelegeti ideea si sa va panicati 🙂

    Rata de crestere a popualtiei este 1,2%/an astazi. Asta inseamna ca daca populatia planetei va creste cu aceasta rata constanta se va dubla in 70/1.2=58 de ani, deci in mai putin de o viata umana (70 ani = o viata umana). Daca astazi avem 7G oameni, in 2080 vom avea 14G (1G = 10^9).

  2. Pingback: 7 miliarde de oameni, sute de milioane de probleme fecale | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger