Populația din închisorile americane a crescut cu 800% de la începerea războiului împotriva drogurilor

0

La începutul lunii februarie, republicana Sheila Jackson Lee a cerut și obținut permisiunea de a se adresa timp de un minut Camerei Reprezentanților pe tema numărului fără precedent de încarcerări din Statele Unite, scrie Ground Report. Politiciana a făcut o dezvăluire-șoc: SUA găzduiesc 5% din populația mondială și bagă după gratii aproape un sfert din prizonierii lumii.

 

via boing boing

 

“În timp ce popluația Statelor Unite a crescut cu circa o treime în ultimii 30 de ani, populația din închisorile federale a crescut cu un procent uluitor de 800%, însumând în prezent aproape 216.00 de deținuți și operând la o supracapacitate de 33%”, a spus Jackson Lee. “Jumătate din această populație a fost închisă pentru infracțiuni legate de droguri. Deși unii dintre acești [deținuți] sunt persoane cu adevărat periculoase, după cum a spus vice-procurorul general Cole, mare parte din ei se află pentru prima oară în închisoare și ajung în sistemul federal, sub incidența legilor federale, doar pentru posesie.”

Republicana s-a pronunțat în numele clemenței pentru acești indivizi și pentru reducerea obstacolelor în obținerea unei locuințe și a accesului la asistență sanitară.

 

Puteți citi și:

Războiul împotriva drogurilor este un eșec, spun cercetătorii medicali

Cine luptă cu războiul împotriva drogurilor

Cel mai bun documentar despre războiul împotriva drogurilor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger