Popcornul este înţesat cu antioxidanţi

1

Popcornul nu este cel mai sănătos aliment, însă poate conţine la fel de mulţi sau chiar mai mulţi antioxidanţi benefici pentru sănătate decât fructele şi legumele. Cel puţin aşa spune Joe Vinson, profesor de chimie la Universitatea din Scranton, SUA.

 

 

Polifenolii sunt compuşi antioxidanţi asociaţi cu combaterea cancerului şi întâlniţi de obicei în fructe şi legume proaspete. Vinson şi colegii săi i-au întâlnit şi în popcorn, după ce au măcinat boabele şi coaja lor ceroasă şi au simulat procesul de digestie care are loc în mod normal în stomac. În jur de 1,5% din greutatea popcornului este alcătuită din polifenoli, întâlniţi de asemenea în vinul roşu şi în ciocolată. Două linguri de floricele, mai exact 33 g (în sistemul american), pot asigura circa 500 mg de polifenoli, jumate din cantitatea consumată zilnic de un american din suc de fructe, vin, ceai, cafea şi ciocolată.

Din moment ce popcornul înseamnă cereale integrale 100%, el reprezintă şi o sursă importantă de fibre, iar dacă boabele nu sunt înmuiate în unt, ulei sau sare, grăsimile care înfundă arterele stau la distanţă. După greutatea unitară, popocornul s-a dovedit a conţine mai mulţi polifenoli decât perele şi merele, cele mai multe beneficii pentru sănătate fiind ticsite în coji. Însă asta nu înseamnă, spune Vinson, că fructele şi legumele ar trebui înlocuite cu popcorn, pentru că a compara concentraţiile de polifenoli ale alimentelor în funcţie de greutate poate induce în eroare, din moment ce fructele şi legumele sunt formate în principal din apă, în timp ce boabele de porumb conţin foarte puţină.

Fructele şi legumele proaspete au multe alte vitamine şi minerale nutritive pe care nu le are popcornul.

Sursa: Time

Foto: Flickr/matsuyuki


Un comentariu

  1. Pingback: Ciocolata poate subţia silueta | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger