Pomii de Crăciun sunt transformați în habitate pentru pești și oameni în SUA

1

Dacă majoritatea orașelor au programe de transformare a pomilor de Crăciun în mulci (strat protector de materie organică aplicat pe suprafața solului pentru a păstra umiditatea prin scăderea evaporării și pentru a împiedica creșterea buruienilor) sau în surcele, în ultimii ani au fost găsite și alte utilizări pentru brazii aruncați după sărbători – transformarea lor în habitate acvatice pentru pești e una dintre ele și a devenit tot mai răspândită în multe lacuri din SUA.

Studiile au arătat că peștii folosesc structuri subacvatice pentru adăpost, nutreț sau pentru a depune icre, scrie Tree Hugger, condiții în care copacii reprezintă o soluție foarte ieftină pentru conservarea habitatului acvatic din moment ce sunt donați. Ei sunt ușor de plasat în lacuri și bălți și au o durabilitate de cel puțin câțiva ani. Până și crengile lor pot asigura un habitat prețios pentru pești de diferite feluri și dimensiuni.

East Bay Regional Park District (EBRPD), aflat în Oakland, California, are voluntari care adună în grămezi brazii aruncați după sărbătorile de iarnă și îi fixează apoi de albia lacului. Odată scufundate, ramurile copacilor asigură creșterea algelor care atrag insecte și pești. În fiecare an, EBRPD folosește această practică într-un habitat acvatic diferit.

În orașul Pineville, Louisiana, pomii de Crăciun sunt folosiți pentru a îmbunătăți habitalul peștilor din lacurile Kincaid și Stuart, în cadrul unor programe derulare de Serviciul Forestier al SUA. Fixarea copacilor în lacuri durează circa de patru săptămâni, iar plantările subacvatice determină înmulțirea numărului de pești pentru pescuit. În anii trecuți, brazii de Crăciun din Louisiana au fost transportați în alte rgiuni pentru a proteja zonele de coastă și a le restaura pe cele mlăștinoase.

În Ohio, copacii au fost folosiți pentru îmbunătățirea habitatului bibanilor, a somnilor și a altor specii de pești din Lacul Vezuviu. Pomii de Crăciun sunt colectați în luna ianuarie, adunați în grămezi căptușite cu cărămizi de zgură, pentru a le spori greutatea, și scufundate în cele din urmă pentru îmbunătățirea condițiilor de pescuit.

În Lacul Wappapello, Missouri, inginerii militari folosesc pomii de Crăciun pe post de habitat încă din anii ’80. Copacii servesc drept adăposturi subacvatice pentru pești, asigură habitate pentru animalele din zonele muntoase care sunt vânate și îmbunătățesc condițiile de pescuit. Pomii de Crăciun înlocuiesc o parte din habitatul vegetal inițial al lacului, care include butuci sau tufișuri, deteriorate sau dispărute cu timpul. Copacii atrag pești mai mici și plevuști, care la rândul lor atrag bibani și alte specii de pești de apă dulce care fac deliciul pescarilor.

În New York, pomul de Crăciun de la Rockefeller Center servește în cele din urmă drept habitat pentru o altă specie – oamenii. În weekendul recent încheiat, muncitorii au secționat molidul de 22 de metri în scânduri ce vor fi folosite de organizația Habitat for Humanity pentru a construi case în Newburgh, New York. Umăriți mai jos procesul:

Rockefeller Tree Turned to Lumber for Habitat from Rebecca Davis on Vimeo.

Foto: EPA

Citiți și:

VIDEO. Bradul de Crăciun iluminat cu un ţipar electric

Brazii de Crăciun reciclaţi în Paris dau naştere unor pomi noi

O femeie din Scoția folosește același brad de Crăciun din 1928

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Confierele amenințate cu dispariția le păcălesc pe veverițele înfometate » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger