Poluarea și sărăcia ne omoară mai eficient decît războaiele și bolile

0

Se estimează că numărul de morți provocate de sărăcie în ultimii 20 de ani  – și e vorba de sărăcie care ar putea fi prevenită – e mai mare decît cel cauzat de toate războaiele, revoluțiile, crimele, accidentele și sinuciderile din secolul 20.

Din 1990, de cînd a avut loc Summitul Mondial pentru Copii, la care s-a promis eradicarea sărăciei, au murit mai mulți oameni de sărăcie decît au murit în toată istoria lumii de tipurile de moarte menționate mai sus. Un milion de copii mor în fiecare an de sărăcie.

Se consideră că afecțiunile noastre de sănătate sunt provocate de boli, cînd de fapt toxinele și poluatorii din mediu sunt responsabili pentru majoritatea afecțiunilor. Poluarea afectează sănătatea a mai mult de 100 de milioane de oameni, scăzîndu-le speranța de viață cu 13 ani în medie.

Avînd în vedere că plumbul, mercurul, cromul, pesticidele și toate celelalte toxine și poluanți sunt create de noi, oameni sunt direct responsabili, prin acțiunile lor, de majoritatea nenorocirilor, ceea ce înseamnă că tot ei ar putea acționa pentru a scăpa de acestea.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger