Poluarea ar putea micșora penisurile

0

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Cardiff din Țara Galilor arată că oasele găzduite de penisurile vidrelor devin tot mai mici, fenomen care ar putea să-i afecteze și pe bărbații speciei umane, informează Daily Mail. De vină ar fi substanțele chimice moderne care poluează și cauzează probleme endocrinologice.

Cercetătorii spun că unele dintre efectele observate la vidre ar putea fi cauzate de aceleași substanțe chimice care afectează glandele endocrine la bărbații speciei noastre, conducând la probleme de reproducere și la apariția cancerului testicular. Totodată, aceleași substanțe ar afecta și băieții ale căror testicule rămân în abdomen după naștere și pe cei care vin pe lume cu malformații ale organelor sexuale și cu o productivitate redusă de spermă.

Pe lângă micșorarea oaselor peniene, după ce au analizat post-mortem 755 de vidre, oamenii de știință au observat și la acestea cazuri în care testiculele rămân în abdomen sau chisturi pe canalele care transportă sperma. Cum biologii nu au putut realiza o legătură clară între prezența în râuri a poluanților organici persistenți și malformațiile suferite de organul sexual masculin al vidrelor, scrie Wired.co.uk, au dat vina pe substanțele chimice de mai sus.

Din moment ce poluanții care cauzează probleme endocrinologice au fost asociați deja cu dimensiunea penisului, echipa de cercetare spune că pe asta ar trebui să se sondeze mai departe. Cu toate acestea, nu există dovezi clare că aceste substanțe ar fi de vină în acest caz, ipoteza biologilor fiind bazată pe studii anterioare care au asociat poluanții cu pricina cu modificări ale organelor de reproducere, printre care scăderea greutății testiculelor la șoareci sau a dimensiunii penisului la aligatori. În rândul oamenilor, pericolele contaminării cu aceste substanțe au fost demult prevestite. În 1978-1979, când un lot de ulei din tărâțe de orez a fost contaminat cu un astfel de poluant, consecințele au fost devastatoare pentru circa 2.000 de oameni, atât la nivel fizic, cât și cognitiv. În cazul băieților afectați înainte de naștere, penisurile lor s-au redus considerabil în comparație cu cei neafectați.

Aflați mai multe pe Wired.co.uk.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger