Poluare masivă cu țiței pe un râu din Argeș

0

Râul Cotmeana din judeţul Argeş a fost poluat pe o lungime de patru kilometri după ce o conductă magistrală de ţiţei aparţinând OMV Petrom s-a spart, marţi, în zona localităţii Samara. Inspectorul şef al Gărzii de Mediu Argeş, Ioan Ene, a declarat că ţiţeiul s-a răspândit răpit în apele râului şi pe malurile acestuia, afectând flora şi fauna.

“Este vorba despre o poluare masivă. Este un incident grav provocat de coroziunea conductei, veche de 30 de ani. Amenda poate să ajungă până la 100.000 de lei pentru poluator, dar important este acum să acţionăm pentru ca această poluare să aibă consecinţe cât mai mici pentru mediu, floră şi faună, să limităm proporţiile ei”, a spus Ioan Ene.

El a precizat că societatea poluatoare, respectiv Petrom OMV, este obligată să readucă zona afectată la stadiul iniţial, pe cheltuiala proprie.

La ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii Petrom OMV şi ai Gărzii de Mediu Argeş încearcă să oprească prin baraje înaintarea petei de petrol în aval, la faţa locului aflându-se echipaje de intervenţie cu bărci şi baloţi de paie care acţionează pentru localizarea petrolului.

Sursa: Mediafax

Foto: Flickr / loupiote

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger