Poliţist brazilian, rămas fără slujbă după o postare pe Twitter la adresa femeilor din poliţie

0

Un inspector de poliţie din Brazilia – Rio de Janeiro, mai exact – a rămas fără slujbă după ce a postat, pe contul său de Twitter, critici la adresa femeilor pe care le avea în subordine. Inspectorul, pe numele său Pedro Paulo Pinho, a scris, printre altele, pe reţeaua de microblogging, că, din 14 femei angajate în subordinea sa, într-o secţie de poliţie din Rio, “numai una are talent, curaj şi hotărârea necesară pentru munca în poliţie”.

 

 

Imediat după ce a postat aceste lucruri, inspectorul s-a trezit înlocuit din funcţie cu o femeie, decizia aparţinând şefului poliţiei din Rio, tot o femeie. Pinho şi-a cerut scuze femeilor care s-au simţit ofensate de postarea lui, dar susţine că i-au fost prost interpretate cuvintele. Inspectorul spune că era supărat pe una dintre angajate, care avea un istoric plin de probleme la locul de muncă. Iar, când aceasta nu a apărut la lucru în dimineaţa zilei de luni, dar era prezentă pe Twitter, el s-a enervat şi a început să posteze, la rândul său, pe aceeaşi reţea. „Eram foarte nervos pe situaţie şi am început să exprim opinii despre serviciile publice şi să explic faptul că munca în poliţie presupune talent, hotărâre, implicare, dar fără să generalizez”, a declarat inspectorul concediat, pentru site-ul de ştiri G1 din Brazilia.

Însă Martha Rocha, şeful poliţiei civile din Rio de Janeiro, a considerat că acţiunile inspectorului nu sunt adecvate cu funcţia pe care acesta o deţinea. „A fost concediat pentru că avea dificultăţi în a coordona resursele umane pe care le avea la dispoziţie”, a precizat Rocha într-un comunicat de presă, ca motiv oficial al concedierii inspectorului. Pinho susţine că nu a fost tratat corect, dat fiind că postările sale pe Twitter au inclus şi laude la adresa femeilor din poliţie – mai exact, la adresa uneia singure, despre care el a scris: „Şi aceasta, între 14, încă tânără, nu are egal. Când o femeie este bună la ceea ce face, nimeni nu o poate întrece. Dar altfel…”. În locul inspectorului a fost promovată Monique Vidal, o femeie ofiţer lăudată pentru cariera ei de până acum.

 

Sursa şi foto: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger