Poliţist, activist

0

Un fost poliţist care şi-a petrecut ani buni sub acoperire în ’80, infiltrându-se în mişcări de protest, şi-a luat o piatră de pe suflet: Bob Lambert, fost agent al unei secţii speciale a poliţiei metropolitane din Marea Britanie, spune că a convins o femeie să aibă o relaţie pe termen lung cu el ca parte a unui plan elaborat de a-şi consolida identitatea falsă de activist.

The Guardian a documentat în ultima vreme cazurile a şapte poliţişti sub acoperire care s-au infliltrat în mişcări de protest în ultimele decenii. Cinci dintre ai au avut relaţii sexuale cu femei care nu le cunoşteau adevărata identitate, iar unul dintre ei este Bob Lambert, care şi-a creat o identitate falsă pentru a pătrunde în organizaţiile de stânga sau în cele pentru protecţia drepturilor animalelor şi a avut o relaţie de 18 luni cu o femeie care nu era implicată în activismul politic, ca parte a acoperirii sale.

În urma dezvăluirii lui Lambert, care lucrează în mediul universitar după 26 de ani petrecuţi în poliţie şi care este investigat acum de poliţia metropolitană în legătură cu o posibilă judecare în tribunal sub identitate falsă, femeia de la care îşi cere acum iertare spune că se simte “violată” în urma acestei experienţe, de care nu ştia până în momentul de faţă. Un alt poliţist sub acoperire, Peter Black, spune că sexul era un instrument larg folosit pentru a câştiga încrederea activiştilor. Mai multe detalii aflaţi aici.

Sursa: The Guardian


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger