Poliţia din Roma se foloseşte de Twitter pentru a depista parcările ilegale

0

Creativitatea intalienilor, când vine vorba de parcarea vehiculelor, nu cunoaşte limite şi pune la grea încercare poliţia din această ţară, în special în capitala Roma, unde maşinile şi scuterele localnicilor sunt peste tot – pe trotuare, pe borduri sau de-a dreptul în mijlocul străzilor. Dar, acum, poliţia din Roma se foloseşte de puterea social media pentru a depista parcările ilegale şi a le putea pedepsi, scrie agenţia de presă Reuters.

 

 

Astfel, orice locuitor al oraşului care depistează o maşină parcată ilegal poate trimite mesajul sau fotografia cu locul cu pricina pe un cont special de Twitter al poliţiei, dedicat acestei misiuni: @PLRomaCapitale. Administratorii contului vor răspunde, ulterior, arătând că au luat măsurile necesare în maxim câteva ore. Noul şef al poliţiei oraşului, Raffaele Clemente, spune că iniţiativa aceasta speră să producă o schimbare de mentalitate: „Distribuirea informaţiei prin reţele de comunicare precum cele de socializare este necesară pentru a combate anumite tipare de ilegalitate şi încălcare a regulilor, dar şi a infracţiunilor, în cele din urmă”, a declarat el.

Aglomeraţia în trafic este o problemă foarte gravă a capitalei Italiei. În anii trecuţi, autorităţile locale au fost nevoite să recurgă la măsuri precum limitarea accesului maşinilor, în condiţiile în care poluarea cauzată de gazele de eşapament atinsese nivelul de potenţial pericol pentru populaţie. Peste jumătate din locuitorii Romei se folosesc de autoturismele proprii pentru transport şi oraşul are una dintre cele mai mari densităţi de maşini pe cap de locuitor – 70 de maşini la 100 de localnici. Pe lângă asta, italienii au un adevărat antrenament la încălcarea regulilor, plus o reţea de străzi înguste, pe care haosul transportului modern nici nu are probleme să se facă stăpân.

Printre fotografiile deja trimise de localnici pe contul de Twitter al poliţiei se pot vedea maşini parcate în zig-zag pe treceri de pietoni sau pe trotuare; o altă problemă des-întâlnită este dubla parcare, cu una sau mai multe maşini parcate lângă altele, pe marginile străzilor, fapt care duce la rânduri de şi câte patru maşini parcate una lângă alta, ceea ce abia permite traficului să se mai desfăşoare. Oamenii folosesc chiar cu entuziasm noua modalitate de a comunica cu poliţia, scriindu-le de străzi unde domneşte haosul şi cerându-le să intervină pentru a face ordine în trafic. La una dintre intervenţiile de săptămâna trecută, spre exemplu, fuseseră date 25 de amenzi într-un singur loc. Iniţial, utilizatorii de Twitter au fost destul de sceptici în legătură cu eficienţa acestui sistem de comunicare cu poliţia, dar odată ce au văzut că funcţionează, au decis să încurajeze iniţiativa. Astfel, un utilizator a postat pe contul său o fotografie cu poliţia dând amenzi, în ploaie, celor parcaţi incorect, cu mesajul „Mulţumim şi continuaţi tot aşa!”.

 

Sursa şi foto: Reuters

 

Puteţi citi şi:

Ce se întâmplă când laşi internetul să îţi boteze copilul

Istoria unei postări pe Twitter care a făcut înconjurul lumii şi a costat-o slujba pe autoarea ei

Hotelul Twitter pentru dependenţii de social media


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger