Poliţia a spart banchetul cu carne de urs al aliaţilor lui Berlusconi

0

La alerta unor miniştri şi a asociaţiilor pentru protecţia drepturilor animalelor, poliţia a întrerupt banchetul cu carne de urs găzduit de partenerii de coaliţie ai lui Silvio Berlusconi, Liga Nordului, în munţii Dolomiţi. Ordinul de interdicţie a venit în momentul în care 200 de oameni se aliniaseră să deguste tocană de urs şi urs la grătar.

Potrivit organizatorilor, carnea fusese cumpărată legal din Slovenia tocmai pentru a se evita interdicţia privind vânătoarea de urşi din Italia. De cealaltă parte, ofiţerii din rândul carabinierilor însărcinaţi cu siguranţa alimentară au spus că lipsea documentaţia de import pentru 50 de kilograme de carne. Enzo Erminio Boso, un fost senator al Ligii, îi suspectează de orchestrarea raidului pe membrii Partidului Libertăţii al lui Berlusconi care îi ceruseră înainte liderului Ligii, Umberto Bossi, să nu organizeze evenimentul. Ministrul de externe, Franco Frattini, şi cel al turismului, Michela Vittoria Brambilla, au catalogat festinul ursesc drept o “iniţiativă scandaloasă”, în timp ministrul mediului, Stefania Prestigiacomo, l-a etichetat ca fiind “barbar”. Frattini a scris pe blogul său că banchetul este cu atât mai condamnabil cu cât urşii italieni se află în pragul extincţiei şi există eforturi de repopulare a munţilor care i-a găzduit secole la rând.

În regiunea Dolomiţilor, populaţia de urşi bruni a crescut la circa 35 de exemplare după ce au fost introduşi 10 urşi în urmă cu un deceniu. Unii localnici s-au plâns însă că aceştia le atacă găinile şi oile. Maurizio Fugatti, parlamentar din partea Ligii Nordului, a spus că pierderile în materie de animale domestice s-au ridicat la aproape 100.000 de euro anul trecut şi că fermierilor din zonă li s-a acrit. Aşa a apărut banchetul mai sus amintit, despre care Fugatti a sps că are menirea să “transmită un mesaj clar cetăţenilor care au dreptul să-şi recucerească teritoriul şi să circule liber”. Pentru a-i proteja pe localnici de urşii prădători, a adăugat parlamentarul italian, “preferăm să-i mâncăm în felul acesta”. “Ideea era să atragem atenţia asupra unui plan de repopulare cu urşi care a scăpat de sub control, rezultând în urmărirea fermierilor de către urşi prin păduri frecventate în mod normal de familii”, s-a mai pronunţat Fugatti.

Puteţi citi şi Un cal a murit în Italia pentru entertainment

Sursa: The Guardian

Foto: Flickr/Harry Brignull


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger