Poliţia a descins într-o fermă şi a confiscat animalele pentru că erau ţinute în libertate

0

Luna aceasta, poliţiştii au descins într-o fermă din zona rurală a New York-ului după ce proprietarul, Joshua Rockwood, fusese acuzat că îşi ţine animalele în condiţii proaste, o parte dintre ele fiind deja confiscate de guvernarea locală, scrie The Free Thought Project. Poliţia a vizitat ferma prima oară la 25 februarie în urma unor rapoarte cum că acolo s-ar fi aflat câini folosiţi la muncă fără autorizaţie, cu câteva săptămâni înaintea raidului. Rockwood le-a arătat atunci din proprie iniţiativă agenţilor ce se afla pe proprietatea lui, de care nu apucase să se ocupe în ziua respectivă din cauza vizitei neaşteptate. Poliţiştii au început să evalueze fiecare colţişor al fermei şi să scrie citaţii pentru infracţiuni arbitrare.

 

 

A doua zi, Rockwood a chemat un veterinar care să verifice dacă animalele sale erau bine îngrijite. Potrivit mai multor relatări, veterinarul ar fi spus că ele erau într-o stare bună şi nu părea să împărtăşească îngrijorările poliţiştilor. Apoi a fost chemat un al doilea veterinar, care a stabilit la rândul său că necuvântătoarele erau sănătoase tun. O săptămână mai târziu, poliţia s-a întors să-l anunţe pe Rockwood că trebuie să se prezinte la tribunal pentru acuzaţii privind adăpostul şi hrana animalelor, care erau lăsate să se mişte în libertate. În total, proprietarul fermei s-a ales cu 12 capete de acuzare diferite. Printre altele, a fost tras la răspundere pentru că avea castroane şi rezervoare de apă îngheţate, deşi animalele aveau în continuare acces la lichidul vital. Bărbatul a postat o serie de fotografii pe o pagină de Facebook pe care a creat-o în sprijinul său şi în care arăta că animalele aveau suficient adăpost şi mâncare din belşug (una dintre ele e cea de sus). Cu toate astea, câinii şi caii i-au fost confiscaţi.

Rockwood îşi tratează animalele mai bine decât majoritatea fermelor industriale, scrie publicaţia americană, dar din moment ce foloseşte metode tradiţionale, ferma lui nu face faţă inspecţiilor, spre deosebire de cele industriale. În plus, New York e unul din multele state care se gândesc să-i pedepsescă prin lege pe activiştii care înfăţişează abuzul animalelor din ferme industriale. Controversata lege interzice “înregistrarea de imagine şi sunet fără permisiunea operatorului [fermei]; obţinerea ‘accesului la o operaţiune agricolă sub pretenţii false’; aplicarea la un job cu scopul înregistrării; realizarea unei înregistrări prin încălcarea proprietăţii”.

Rockwood a lansat o campanie de strângere de fonduri cu targetul de 50.000 de dolari din care să acopere recuperarea animalelor, taxele legale şi pierderile suferite din cauza publicităţii negative. Bărbatul are de gând să lupte în tribunal împotriva acuzaţiilor care i-au fost aduse şi să-şi recâştige reputaţia. Până în momentul de faţă, a reuşit să strângă 48.300 de dolari.

 

Puteţi citi şi:

Cum arată fermele industriale văzute din satelit

Clipurile undercover cu animale, ilegale în patru state americane


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger