Podul Manhattan din New York devine cartierul oamenilor fără adăpost

0

Oameni fără adăpost din New York au început să transforme podul Manhattan într-un adevărat cartier al săracilor, arată un reportaj publicat de The New York Post. Spaţiile dintre bârnele metalice ale podului au fost amenajate pentru dormit sau petrecut timpul, în ciuda faptului că sunt mici, înguste şi situate la o înălţime considerabilă deasupra apei.

 

 

Se pare că podul Manhattan a devenit chiar o destinaţie populară pentru oamenii fără adăpost, iar autorităţile au descoperit acest lucru mai degrabă întâmplător – când poliţia a reţinut un bărbat care se îndrepta spre „casa lui”, crezând că acesta are de gând să se arunce de pe structura metalică, cu gânduri sinucigaşe. Însă trecătorii care traversează podul (unul dintre podurile simbolice ale metropolei americane) spun că au văzut de mai multă vreme că au apărut aceşti locuitori ai spaţiilor situate în partea superioată a podului, între partea carosabilă (destinată traficului de maşini) şi cea feroviară (destinată metroului).

 

 

Rezidenţii spaţiilor de pe pod îşi protejează cu lacăte de bicicletă micile camere improvizate, lacăte care închid „uşi” încropite din placaje de lemn. Dorm pe saltele şi îşi ţin lucrurile în pungi, iar pentru nevoile fiziologice inerente au la dispoziţie un recipient, mascat de o copertă de revistă. Când anume au început oamenii fără adăpost să se refugieze în structura metalică a podului nu se ştie exact, dar cert este că acum autorităţile au descoperit „cartierul” şi urmează să vadă ce măsuri vor lua în legătură cu asta. Mai multe detalii despre acest fenomen puteţi citi în reportajul publicat de The New York Post, unde puteţi vedea şi mai multe imagini cu adăposturile improvizate de pe pod.

 

Surse şi foto: New York Post, Inhabitat, Kevin Lee, Joshua Kehn

 

Puteţi citi şi:

Locuinţe mobile pentru oamenii străzii şi pentru nomazii urbani

Sisteme de încălzire pentru oamenii străzii inspirate de corturile beduinilor

Un bărbat fără adăpost a câștigat premiul cel mare la loto cu ultimele monede pe care le mai avea

VIDEO În 12 ani, un bucătar a oferit oamenilor străzii 1,5 milioane de porţii de mâncare

O tânără a strâns 3.600 de euro în 24 de ore pentru a-l trimite pe un om al străzii acasă, în Jamaica

VIDEO Un bărbat îi serbează ziua de naştere unei femei fără adăpost

Un poliţist din New York i-a cumpărat ghete unui om al străzii

Cum a devenit o fată a străzii campioană mondială

FOTO Portrete emoţionante ale unor oamenii străzii

Din stradă, pe terenul de fotbal: Campionii la European Homeless Cup 2013 sunt români

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger