Podul de bambus (video)

0

Bambusul este o materie primă ecologică, folosită de secole în Asia pentru diverse activităţi şi construcţii. Un centru pentru dezvoltare durabilă din Bali (Indonezia) demonstrează că acesta poate “lua faţa” multor materiale moderne de construcţie, oferind o incredibilă rezistenţă la cutremure şi fiind cel puţin la fel de tare ca şi oţelul.

 

 

Fondată în anul 2008, Şcoala Verde din Bali (Green School) este un centru internaţional dedicat învăţăturii extinse, cuprinzătoare, axate pe dezvoltare durabilă şi trai ecologic, după principii holistice. Adună învăţăcei din Indonezia şi din întreaga lume, într-un campus care găzduieşte 75 de clădiri din bambus, care funcţionează cu ajutorul energiilor regenerabile – solară, bio-diesele şi micro-hidrocentrale. Cel mai recent proiect al şcolii este un pod construit în întregime din bambus, finalizat în numai patru luni, care este menit să lege anumite zone ale campusului între ele.

 

 

„Podul mileniului” (căci acesta este numele său) are o structură din 192 de stâlpi de bambus, care simbolizează cele 192 de ţări ale lumii. Fondurile pentru construcţia sa au venit în întregime din donaţii făcute de comunităţi locale. Metodele de construcţie au fost cele tradiţionale, cunoscute de secole în Asia, iar pe acoperişul podului a fost plantată iarbă, în acord cu filosofia acestei Şcoli Verzi, care vrea să fie „o sămânţă”, un model pentru alte şcoli care promovează durabilitatea şi principiile holistice în educaţia tinerilor.

 

Urmăriţi în materialul filmat construcţia podului de bambus:

 

 

Sursa şi foto: TH


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger