Plimbați-vă prin România Sălbatică! Plecarea, din Parcul Herăstrău

1

Începând de astăzi și până pe 30 octombrie, intrarea Charles de Gaulle din Parcul Herăstrău devine un spațiu numai bun de parcurs cele mai spectaculoase 13 parcuri naționale din țară, în 50 de fotografii pe măsură, realizate pe parcursul unui an de Dan Dinu. “România sălbatică”, pentru că așa se numește expoziția în aer liber organizată de WWF și Garanti Bank, i-a făcut pe trecători să se întrebe cum se face că tot mai mulți își petrec vacanțele ”în afară”, când ”uite, dom’le, ce țară frumoasă avem!”.

Până la sfârșitul lunii, 50 de imagini de mari dimensiuni reconstruiesc o Românie pe care mulți dintre noi fie am uitat-o, fie o ignorăm, prea ocupați cu lamentațiile zilnice: vârfuri de munți rămase într-un paradis al începutului de lume, păduri neatinse, din fericire, de civilizație, cascade desprinse parcă din ghiduri de călătorie exotice, instantanee cu animale și plante gata să lupte cu prejudecățile despre distrugerea iremediabilă a naturii. Pe scurt, România Sălbatică văzută prin obiectivul lui Dan Dinu, într-o variantă best of, care anunță sfârșitul primului an al proiectului derulat de WWF și Garanti Bank. Până să ajungeți cu pasul la destinațiile din fotografii, de la Rezervația Biosferei Delta Dunării, până la parcuri naționale ca cele din Munții Rodnei, Călimani sau Măcin, vă puteți oferi o călătorie imaginară chiar din București. Nu vă temeți de meteorologia ostilă, cele 50 de fotografii au fost printate pe un material rezistent la ploaie, iar stativele au fost fixate bine la pământ; expoziția este, de asemenea, păzită nonstop, astfel încât nimeni nu va putea pleca acasă cu vreun suvenir foto al României mai puțin vizibile dintre betoanele Bucureștiului.

Expoziția lui Dan Dinu, fotograf cu o aplecare specială spre surprinderea naturii, vine la sfârșitul primului an de expediții prin parcurile naționale, imaginile urmând să fie puse la dispoziția consiliilor locale, pentru a putea fi folosite ca ilustrări reprezentative ale acestor zone protejate din țară. De altfel, întregul demers a pornit ca suplinire a unui deficit de documentare a parcurilor naționale, prea puțin cunoscute atât de publicul larg, cât și de autorități. Traseul României Sălbatice nu se oprește însă aici, astfel încât anul viitor următor Dan Dinu își va lua din nou camerele în primire și va pleca în parcurile naturale din România. Odată cu vernisajul expoziției, care va călători prin mai multe orașe din țară, a fost lansat și site-ul proiectului, unde puteți fi la curent cu evoluția călătoriilor fotografice.

 


Un comentariu

  1. Pingback: Fotograful sălbatic | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger