Plimbare cu canotca, mâine, pe Dâmbovița

1

Ivan Patzaichin îi așteaptă pe bucureșteni mâine, de la ora 10, la o plimbare cu canotca pe Dâmbovița. Două canotci dunărene de 10 + 1 locuri sunt pregătite să ia startul din fața Bibliotecii Naționale. Bucureștenii pot testa cu această ocazie canotca, o barcă cu vâsle creată pe baza experienței de competiție a lui Ivan Patzaichin și se pot bucura de o zi de toamnă pe apă chiar în centrul orașului.

 

“Să ieși cu barca pe Dâmbovița este ideea pe care vreau să o propun bucureștenilor. Plimbările cu barca ar putea deveni o activitate firească, de weekend. Ochiul de apă de la Biblioteca Națională este cel mai potrivit pentru o plimbare și,  pentru a vă convige cât de simplu și de plăcut e să îți petreci timpul pe apă, chiar în mijlocul orașului, vă invit sâmbătă la Biblioteca Națională, pe terasa dinspre Dâmbovița unde dăm startul plimbărilor cu canotca”, spune Ivan Patzaichin.

Experiența de a vâsli o canotcă face parte din calendarul de 2 săptămâni cu întâmplări și dezbateri de soluții pentru recuperarea Dâmboviței, râul uitat al Capitalei. Sub titlul “CONECTEAZA-TE LA NATURA. Strategii de recucerire a urbanității”, programul propune conferințe, ateliere, instalații artistice în bibliotecă și pe cheiurile Dâmboviței cu scopul de a atrage atenția asupra potențialului încă neexploatat al apei și al zonei centrale, adiacente Bibliotecii Naționale.

Canotca, o „invenţie” a Asociaţiei „Ivan Patzaichin – Mila 23”, este o bicicletă a apelor și servește ca vehicul de agrement și de competiţie. Construită din dorința de a promova meşteșugul românesc, canotca este denumită aşa după lotca de la care preia materialul, şi după canoea de la care preia liniile dinamice. Este un produs integral “made in Romania”, cu un design unicat, făcută din lemn, preluând meşteşugul marangozilor din Delta Dunării.  Canotca a făcut în vara acestui an turul Europei, fiind folosită în competiții pe Dunăre la Viena, Bratislava și Budapesta și în Festivalul Rowmnania Fest de la Tulcea. Este, de asemenea, vehiculul propus pentru plimbări în Delta Dunării, fiind disponibilă turiștilor prin Centrul de Ecoturism Rowmania de la Crișan.

“CONECTEAZA-TE LA NATURĂ. Strategii de recucerire a urbanității” este o inițiativă a “Asociaţiei „Ivan Patzaichin – Mila 23” pentru redescoperirea Dâmboviței și se desfășoară la Biblioteca Națională,  în perioada 18 octombrie – 5 noiembrie 2012.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger