Platforma pentru Bucureşti provoacă cetăţenii să îşi reprezinte oraşul

0

Platforma pentru Bucureşti îi provoacă pe cetăţenii Capitalei să stabilească programele electorale şi de acţiune ale candidaţilor la funcţiile de primar de sector, primar general şi consilier local. Deoarece luna mai va fi dedicată campaniei electorale, coaliţia organizează trei dezbateri pentru a discuta şi propune candidaţilor proiecte conforme cu nevoile, dorinţele şi realităţile cetăţenilor. Campania electorală trebuie să fie mai mult decât un exerciţiu de imagine şi trebuie să ducă la un mandat reprezentativ pentru cetăţeni.

Întâlnirile vor avea loc în : Drumul Taberei – 4 aprilie, Labirint – 6 aprilie şi Pantelimon – 9 aprilie. Menţionăm că întâlnirile nu sunt destinate exclusiv locuitorilor zonelor menţionate. Discuţiile vor fi moderate de reprezentanţi ai Platformei pentru Bucureşti. La sfârşitul lunii aprilie, coaliţia non-guvernamentală va organiza şi o serie de întâlniri cu partidele politice şi candidaţii independenţi la funcţiile mai sus amintite, pentru a discuta cu aceştia aspectele semnalate de cetăţeni şi propunerile specialiştilor din cadrul Platformei pentru Bucureşti.

Informaţiile colectate vor fi incluse în documentul Pactul pentru Bucureşti 2, document ce va fi prezentat tuturor candidaţilor spre semnare şi asumare. Pornind de la domeniile de activitate ale organizaţiilor membre ale coaliţiei, vor fi formulate recomandări vizând dezvoltarea urbană sustenabilă, mediul, protecţia şi punerea în valoare a patrimoniului construit, transparenţa decizională şi protecţia socială. Scopul documentului este de a aduce în dezbaterea publică temele majore ale Bucureştiului şi de a propune candidaţilor proiecte concrete pentru un Bucureşti în acord cu normele şi principiile unui oraş modern şi durabil.

Pactul pentru Bucureşti 2 este al doilea document de acest gen redactat de Platforma pentru Bucureşti în atenţia candidaţilor la funcţiile de primar (de sector şi general) şi de consilieri locali. Pactul pentru București 1 a fost redactat în 2008 şi a fost semnat de toţi candidaţii la alegerile din acel an. 

Platforma pentru București (înfiinţată în 2007) este o coaliţie de 50 de organizaţii non-guvernamentale care militează pentru dezvoltare urbană durabilă.

 

Puteţi citi şi:

Platforma de monitorizare a promisiunilor electorale

Victorie cetăţenească: Un grup civic a obţinut sistarea defrişărilor pentru metroul din Drumul Taberei

Orașul celor care nu mai stau cu mâinile în sân: Oamenii obişnuiţi fac lucrurile să se întâmple


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger