Platforma de Teatru Politic: O filă din istoria underground a homosexualităţii pre-1989

0

Cum “se trăia gay” înainte de 1989 în România? Care erau ritualurile de socializare și structurile de oprimare? Care erau efectele articolului 200 care pedepsea, cu închisoarea de la 1 la 5 ani, relațiile sexuale între persoanele de același sex? Cum au continuat abuzurile împotriva dreptului la reprezentarea identității după 1989? Miercuri, 25 februarie, de la ora 19.30, sunteţi aşteptaţi la piesa de teatru “După Traian și Decebal. (Din filele istoriei gay în România)”, un fragment de istorie underground a fenomenului homosexualității înainte și după 1989. Paradoxurile cenzurii au funcționat perfect. Deși era interzis, a existat o viață gay în România.

Spectacolul se va juca în cadrul Platformei de Teatru Politic 2015, la Teatrul LUNI de la Green Hours. Intrarea este libera, pe baza de rezervare, şi va fi urmată de o discuţie cu publicul.

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect teatral și educațional care își propune să arhiveze, să documenteze și să dezbată, prin intermediul unor spectacole de teatru și ateliere, istorii marginalizate și ignorate adesea de sisteme care își produc propriile narațiuni de legitimare, pentru a-și justifica pactul cu „istoria convenabilă”. Istorii personale ale celor pe care nu-i găsim în manuale, în conferințe, tratate și luări de poziție instrumentate politic pentru a servi macro-narațiunii sistemului care adoptă istoria unică, “istoria de obediență” în fața structurilor de putere.

Contact rezervări: Andrei Șerban (0728839007, [email protected]), Katia Pascariu (0728072362, [email protected]).

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României (www.eeagrants.orgwww.fonduri-diversitate.rowww.artapolitica.ro/platforma2015).

Aici puteţi afla programul integral al stagiunii.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger