“Pistă ilegală! Bicicliştii o cedează pietonilor”

0

Comunitatea Bicicliștilor din București (CBB) invită toți cetățenii din București să participe la manifestarea artistică “Desene cu creta pe trotuar“. Mesajul actului artistic este: Pistă ilegală! Bicicliștii o cedează pietonilor”. Acțiunea se va desfășura pe un traseu ce cuprinde un număr de piste „ale nimănui”. Este vorba despre câteva dintre cele 28 de trasee despre care Administrația Străzilor refuză să comunice dacă le-a recepționat.

 

Pe langa mesajul artistic, prin această acțiune CBB dorește să vină în sprijinul Brigăzii Rutiere care, folosind toți agenții constatatori pentru a identifica pistele periculoase pentru bicicliști și pietoni, în cele peste 8 luni de cercetări a reușit să  închidă  aproximativ 3% dintre acestea.

Cu toate că s-a constatat că pistele nu corespund normelor și avizelor eliberate, până acum poliția nu a aplicat nicio sancțiune administratorului de drum public.

Chiar și în urma acțiunilor prin care Brigada Rutieră a restricționat accesul pe o mică parte din traseele periculoase, Administrația Străzilor nu a comunicat numele celor vinovați de irosirea banilor.

Pentru a veni in sprijinul edililor, CBB le propune să caute vinovații pe documentul de recepționare a pistelor. Cei care au semnat acea hârtie sunt cei care trebuie trași la răspundere pentru faptul că au recepționat pistele fără ca acestea să corespundă normelor și avizelor eliberate, așa cum cere legea.

Încurajarea oamenilor să folosească bicicleta ca mijloc de transport urban reprezintă o soluție pentru scăderea traficului auto, la fel cum s-a întâmplat în toate marile metropole. La această concluzie a ajuns și Consiliul Interministerial pentru Siguranță Rutieră (CISR) din care fac parte atât Primăria Municipiului București, cât și Ministerul Administrației și Internelor.

CBB vine în sprijinul CISR și susține Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră ca soluție pentru scăderea numărului de accidente, scăderea traficului auto și limitarea poluării produse de acesta.

Comunitatea Bicicliștilor din București (CBB) militează pentru dezvoltarea unor politici şi a unei infrastructuri care să încurajeze mobilitatea urbană prin aplicarea normelor europene în domeniu în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii.

ORAR MANIFESTARE „Desene cu creta pe trotuar”

Acțiunea se va desfășura pe un traseu de 25 km . Mai multe detalii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Puncte de întâlnire pentru artiști:

ora 07:45 – Piața Muncii (parcul de la ieșirea din Metrou)

ora 08:45 – Piața Dorobanți

ora 09:45 – Politehnică (Metrou)

ora 10:45 – Cimitirul Ghencea (Drumul Sării, intersecție cu Calea 13 Septembrie)

  • Fotografii vor încerca să surprindă cele mai penibile imagini cu marcajele care pun în pericol participanții la trafic.
  • Artiștii multimedia vor încerca să surprindă munca artiștilor, dar și reacții ale pietonilor.
  • Pictorii vor desena cu creta personaje din viața cotidiană: pietoni și bicicliști.
  • Poeții vor trebui să se inspire din folclorul local:

– Aici a murit biciclistul Culaie. El avea prioritate, dar bordura n-a cedat.

– Biciclist anonim, cedez bucata mea de pistă unui pieton nevoiaș!

– Dragi clienți, nu deschideți ușa larg ! Este posibil să omorâți cîțiva bicicliști pe pista din fața magazinului.

– Nu verificați restul în fața chioșcului ! Eliberați pista !

Pietoni, șoferi, bicicliști sau motocicliști! Sustineți munca artiștilor!

Și TU poți fi artist! Implică-te!

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger