Pistă de bicicletă închisă pentru siguranţa publicului

2

Poliţia Rutieră a închis temporar pista pentru biciclete de pe bulevardul Cantermir din Bucureşti, între bulevardele Gheorghe Şincai şi Măsăşeşti, informează Hotenews.ro, pe motiv că era impracticabilă şi ameninţa siguranţa bicicliştilor din cauza chioşcurilor, a panourilor publicitare şi a maşinilor parcate care o întretăiau. În plus, bordurile nu erau aduse la nivel.

 

 

Poliţia Rutieră a mai anunţat, potrivit publicaţiei citate, că va mai închide săptămâna aceasta şi pista de pe bulevardul Regina Elisabeta, între Piaţa Kogălniceanu şi bulevardul Carol, din aceleaşi motive, cele două piste urmând să fie redeschise traficului după ce Administraţia Străzilor va îndepărta obstacolele. Citiţi declaraţia Ioanei Stancu, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Rutiere, pentru Hotnews.ro.

 

 

Trotuarele înguste şi obstacolele pe care le găzduiesc, cum sunt maşinile parcate sau chioşcurile, nu pot asigura fluenţa bicicliştilor şi a pietonilor, iar când nu există fluenţă, nu există nici siguranţă, spuneau membrii asociaţiei OPTAR (Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România) pentru TOTB, într-un material anterior.

În acest context, actualele piste de biciclete de pe trotuare reduc spaţiul de circulaţie al pietonilor, care riscă să fie accidentaţi, iar traficul pietonal pe care autorităţile vor să-l sporească nu face decât să scadă, susţin ei. La fel este şi cazul bicicliştilor, care ar trebui să beneficieze de porţiuni din spaţiul destinat maşinilor.

Urmăriţi în filmuleţul de mai sus traseul pistelor de bicicletă din Bucureşti realizat de OPTAR şi citiţi mai jos despre problemele identificate de organizaţie şi despre presiunea pe care o pune de ceva vreme pe autorităţi:

Transportul alternativ luptă cu Bucureştiul


2 comentarii

  1. Pingback: Soluții europene pentru reducerea poluării produse de trafic în București | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger