Pisicile, puse la colț pentru miliardele de animale pe care le ucid în fiecare an

1

Nu demult vă spuneam că în Noua Zeelandă s-a lansat o campanie pentru exterminarea pisicilor. Motivul: drăgălașele patrupede pun în pericol speciile de păsări locale. Ei bine, presa interanțională de azi a preluat cu înverșunare un nou studiu, care ne anunță că îndrăgitele animale sunt, de fapt, niște ”ucigași” în toată regula. Bilanțul: câteva miliarde de animăluțe cad pradă ghearelor pisicești.

 

Cercetarea a fost realizată de Smithsonian Conservation Biology Institute and the Fish and Wildlife Service, în ideea de a evalua impactul animalelor de companie sau al celor rămase fără stăpân asupa vietăților sălbatice. După câte s-ar părea, principalele ținte ale pisicilor, fie ele ieșite la o plimbare din casele călduțe sau ducând vieți aventuroase pe garduri, sunt păsările, mai multe specii de veverițe și iepurii. Inițial, arată Business Insider, se credea că impactul pisicilor asupra acestor populații este minuscul, în comparație cu morțile provocate de turbinele eoliene, mașini sau otrăvire. Însă autorii noului studiu arată că pisicile sunt cea mai mare amenințare la adresa păsărilor și animăluțelor despre care vă spuneam mai sus.

Soluția în fața acestei probleme nu trimite nici pe departe la inițiative similare celei din Noua Zeelandă, însă specialiștii sunt de părere că trebuie luate anumite măsuri, dacă nu vrem să intrăm în criză de păsări și de veverițe urbane. O alternativă a eutanasiei este castrarea pisicilor, în special a celor fără stăpân, însă aceasta este dificilă, costisitoare și, în fond, nu rezolvă problema principală. Deocamdată, biologii și activiștii nu au propus o soluție concretă, sperând însă să găsească cât de curând o variantă eficientă, dar lipsită de cruzime.

Sursa: Business Insider

Foto: northcountrypublicradio.org

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger