Pisicile nu sunt atât de reci precum se crede. Mai ales cu femeile

1

Un nou studiu demolează stereotipul cum că pisicile sunt animale reci, distante care nu vor altceva decât mâncare de la stăpânii lor și întărește ideea că există o legătură specială între femei și feline. Din recenta cercetare reiese că pisicile țin minte când au fost tratate cu afecțiune și îi (răs)plătesc pe proprietari cu aceeași monedă.

În cadrul studiului, publicat în jurnalul Behavioural Processes, oamenii de știință au analizat interacțiunile dintre 41 de pisici și stăpânii lor în patru etape de lungă durată. Au notat atât comportamentele felinelor, cât și pe cele ale oamenilor și le-au evaluat atât personalitatea, cât și influența pe care o au unii asupra altora. Au observat că pisicile nu sunt animale reci, care caută doar să primească mâncare de la stăpânii lor – reputația pe care și-au câștigat-o până acum, ci dezvoltă un atașament puternic față de aceștia.

Cercetătorii au observat o intearcțiune socială reciprocă în cadrul căreia atât pisicile, cât și oamenii își semnalau unul altuia când voiau să dezmierde sau fie dezmierdați. Asemenea oamenilor, pisicile țin minte și răspund la nevoile stăpânilor dacă aceștia au făcut același lucru anterior. Dacă stăpânii satisfac nevoile de interacțiune ale pisicilor, atunci și acestea vor satisaface dorințele proprietarilor cu alte ocazii.

Dacă bărbații par să se înțeleagă de minune cu pisicile lor, cercetătorii au observat însă mai multe intearcțiuni între femei și animalele lor și faptul că felinele au tendința să se apropie mai mult de femei decât de bărbați și să le sară în poală pentru a iniția contactul. Totodată, relațiile dintre femei și pisici s-au dovedit a fi mai intense.

Foto: Flickr/Krystal T

Citiți și:

VIDEO. O pisică din California este autoarea a 600 de jafuri

VIDEO Pisicile vagaboande fac legea într-un oraş din SUA

Animalele de casă dăunează planetei mai mult decât maşinile

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: TOTB.ro - VIDEO O pisică a fost salvată după 5 zile la 10 metri înălțime » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger