Pinguinii pe cale de dispariţie, ajutaţi să găsească dragostea adevărată

0

Dragostea adevărată poate fi greu de găsit, dar acest lucru le-a fost uşurat pinguinilor africani de către biologii de la New England Aquariu. Aceştia joacă rolul lui Cupidon pentru specia periclitată, care dacă nu are numeroşi urmaşi în curând poate să dispară în mai puţin de douăzeci de ani, informează Treehugger.

Având în vedere numărul mic de pinguini rămaşi, găsirea perechilor potrivite este o adevărată provocare. Astfel că, specialiştii de la acvariu au responsabilitatea de a găsi fiecăruia partenerul optim. Aceştia caută câte doi pinguini care au cele mai mici şanse să fie înrudiţi. Cea mai bună metodă pentru a face acest lucru este găsirea pinguinilor care nu au o istorie îndelungată în captivitate şi aduc gene noi la acvariu.

Dar, din cauza numărului redus de pinguini, specialiştii nu mai iau pinguini din sălbăticie, astfel că diversitatea genetică este o provocare tot mai mare.

După ce este “făcută” o pereche, cei doi pinguini sunt duşi într-un spaţiu mai intim unde, dacă pinguinii se plac ceea ce se întâmplă în cele mai multe dintre cazuri, îşi cresc puii.

Unul dintre cuplurile cele mai îndrăgostite de la acvariu este format din voinicul Ichaboe şi încântătoarea Spheniscus, care sunt o pereche ideală. Sunt împreună de mai bine de un an şi încă “se sorb din priviri”, spun specialiştii de la acvariu.

Plum Pudding şi In-Guza s-au îndrăgostit pe cont propiu, dar genele lor nu sunt compatibile pentru a produce urmaşi, astfel că experţii de la acvariu au fost nevoiţi să îi departă.

Foto: Flickr/ Mini D

Citiţi şi:

Cele mai bizare tehnici de seducţie din lumea animală

Călătorie spre capătul Pământului: Puerto Madryn şi Trelew, Argentina – pinguini, delfini, lei de mare sau elefanţi de mare la discreţie

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger