Pinguinii își folosesc mirosul pentru a-și identifica rudele

0

Misterul identificării de către pinguini a rudelor într-o colonie vastă a fost rezolvat de cercetători. Aceștia spun că pinguinii folosesc mirosul pentru a-și localiza familia.

De asemenea, pinguinii își folosesc mirosul și pentru a verifica dacă sunt sau nu înrudiți cu un posibil partener. Rezultatele studiului arată că pinguinii au un miros mult mai bine dezvoltat decât se credea, ceea ce i-ar ajuta pe experți să dezvolte programe de conservare a speciei.

Pinguinii formează perechi monogame, își împart responsabilitatea creșterii puilor și părăsesc pe rând cuibul pentru a face rost de hrană.

Chiar după o călătorie de câteva zile în căutare de pradă, păsările reușesc să se găsească unele pe altele la întoarcerea în colonie.

Alte studii au arătat că mirosul îi ajută pe pinguini să găsească drumul înapoi acasă, dar cel mai recent sutdiu în domeniu arată că mirosul îi ajută să-și găsească și membrii familiei.

“Este important pentru păsările care trăiesc în grupuri mari în sălbăticie, ca pinguinii, să știe care sunt vecinii lor pentru a-și găsi cuiburile”, spune Jason Watters, unul dintre cercetători.

Foto: Flickr / deborahmancino

Sursa: The Telegraph


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger