Pinguinii dintr-o rezervaţie sunt aşa de trişti, că au primit medicamente antidepresive

0

Membrii unei comunităţi de pinguini de la o rezervaţie britanică sunt aşa deprimaţi din cauza vremii reci, încât îngrijitorii s-au gândit să le alunge stările negre cu medicamente. Pinguinii, aparţinând unei specii  originare din America de Sud, nu sunt obişnuiţi cu ploi, vânt puternic şi temperaturi aşa scăzute, astfel încât au devenit apatici şi au încetat să mai depună ouă.

 

eknath23-2202866

 

Pinguinii Humboldt de la rezervaţia Sea Life Centre au experimentat în ultima perioadă pe propria piele efectele pe care meteorologia le poate avea asupra stării lor. “În prima săptămână [de vreme rea], animalele erau puţin slăbite, dar după o lună întreagă, sunt epuizaţi şi nefericiţi, la fel ca noi toţi,” arată pentru The Guardian Lyndsey Crawford, care se ocupă de pinguini în cadrul rezervaţiei. În urmă cu trei ani, pinguinii ţinuţi în captivitate la Scarborough au mai înfruntat o perioadă “depresivă”, după ce un intrus a încercat să pătrundă în zona unde trăieşte colonia. Cum pinguinii sunt extrem de vulnerabili la factorii care le perturbă rutina, animalele au fost înspăimântate şi, pentru o perioadă, nu au mai depus ouă.

În prezent, dat fiind că pinguinii sunt mult mai expuşi la efectele meteorologiei decât oamenii, îngrijitorii de la rezervaţie au început să le administreze medicamente antidepresive, pentru a evita simptome şi mai grave. “Deocamdată, funcţionează această şmecherie, însă cu toţii ne rugăm ca vremea să se schimbe şi să avem parte de măcar câteva zile însorite, care să-i tonifieze pe pinguini,” arată Crawford.

Sursa: The Guardian

Puteţi citi şi:

Vremea din oasele noastre: Cum se explică meteodependenţa

Pedro şi Buddy, celebrii pinguini gay, s-au despărţit pentru o femelă

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger