Pinguini africani, în direct pentru iPhone sau Android

0

Da, s-a creat şi aplicaţia care permite utilizatorilor de iPhone, respectiv de Android, să intre în direct cu lumea pinguinilor atunci când îşi doresc. Aplicaţia este dezvoltată de către Academia de Ştiinţe din California şi se numeşte “Pocket Pinguin”.

 

 

Valabilă pentru iPhone şi Android, aplicaţia telefonică duce privitorul într-un habitat al pinguinilor africani (Spheniscus demersus), o specie catalogată ca fiind în pericol de dispariţie. Potrivit unor estimări, populaţia de pinguini africani aflată în libertate a scăzut cu 90% în ultima sută de ani. Păsările îşi au locul de înmulţire pe 25 de insule şi patru regiuni continentale – în Namibia şi Africa de Sud.

Habitatul pe care îl pot vedea utilizatorii aplicaţiei este cel din cadrul Academiei de Ştiinţe din California, unde se află mai mulţi pinguini africani. Aici, pinguinii se îngrijesc unii pe ceilalţi, se luptă între ei, se împerechează şi îşi cresc puii, aşa cum ar face şi în sălbăticie. Privitorii pot accesa trei unghiuri diferite pentru vizualizare, susţinute de trei camere video aflate în locuri distincte, astfel încât să poată vedea cât mai bine ce înseamnă viaţa acestor păsări.

 

Sursa: OAP

Foto: Linda & Dick Buscher


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger