Piele umană obţinută cu ajutorul tehnologiei 3D, pentru testarea cosmeticelor

0

Compania de cosmetice L’Oreal (Franţa) a pus la punct un parteneriat cu o companie de bioinginerie, recent lansată, Organovo, pentru a produce piele umană imprimată 3D pe care să fie testate cosmeticele. De peste 20 de ani, compania franceză creşte piele artificială, pentru a nu mai folosi animale la testarea cosmeticelor.

 

 

Dar, cu ajutorul tehnologiei 3D, procesul de obţinere a pielii artificiale poate fi accelerat: în prezent, creşterea pielii în laborator durează cam o săptămână, în vreme ce imprimarea 3D ar reduce considerabil acest timp şi, în plus, ar face toată procedura mult mai ieftină. La testarea pe animale, compania franceză a renunţat definitiv în anul 2003 şi, de atunci, s-a bazat exclusiv pe epidermă umană reconstruită artificial, cu ajutorul ţesuturilor obţinute de la donatori – pacienţi care au suferit diverse intervenţii chirurgicale, în timpul cărora le-a fost înlăturată piele.

Organovo este o companie începătoare, aflată în San Diego (SUA), care a pornit la drum în 2014 şi a ajuns cunoscută pentru că a creat, cu ajutorul tehnologiei imprimării 3D, primul ficat funcţional din lume. “Colaborarea noastră are potenţialul de a schimba industria frumuseţii. Nu doar că va aduce metode avansate de evaluare in vitro a produselor, mai sigure şi mai performante, dar va oferi posibilitatea dezvoltării fără limite a acestui domeniu de cercetare şi tehnologie”, a declarat  Guive Balooch, vice-preşedinte al Technology Incubator L’Oreal.

 

Mai multe detalii: L’Oreal, Organovo, Bloomberg Business

 

Sursa şi foto: EcouTerre

 

Puteţi citi şi:

Imprimarea 4D creează structuri ce-şi modifică forma după tipărire

Un nou succes al bio-imprimării 3D: vasele de sânge

Urechi umane scoase la imprimantă 3D

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger