Piele tăbăcită în laborator pentru haine purtate pe stradă

0

Luna trecută, fondatorul PayPal, Peter Thiel, a anunțat că va finanța compania Modern Meadow din Missouri pentru a produce carne și piele in vitro, scrie Tree Hugger. Co-fondatorul Modern Meadow, Andras Forgacs, anunță acum că prima pe agenda companiei va fi pielea pentru haine și accesorii. Aceasta necesită mai puține aprobări și are o structură mai simplă decât carnea, deci e mai ușor de produs.

 

Flickr/Crinity

 

Forgacs crede că producerea pielii tăbăcite fără uciderea animalelor ar fi mai puțin controversată și ar avea un impact mai redus asupra mediului în timpul procesului de tăbăcire, care va fi mai scurt pentru că nu implică îndepărtarea părului și a straturilor tari de piele exterioară. Procesul de producție este similar cu cel folosit pentru carne și începe cu recoltarea de celule animale și înmulțirea lor într-un bioreactor, după care continuă cu purificarea și fuzionarea lor – este posibil să se folosească printarea biologică 3D.

Celulele recoltate ar putea fi modificate genetic pentru a fi înzestrate cu calități mai bune (ceea ce nu este valabili și în cazul cărnii). La finalul procesului, ele vor fi lăsate să se maturizeze, stimulându-se producția de colagen în celulele de piele și dezvoltarea mușchilor în cele de carne (puteți citi procesul integral pe Txchnologist). După estimările companiei, Modern Meadow ar urma să producă piele brută în următorii cinci ani. Va începe concomitent și munca la carnea in vitro, însă se așteaptă ca aceasta să ajungă pe piață abia după anul 2020 din cauza procesului regulator, care impune multe aprobări.

 

Puteți citi și:

Fondatorul Paypal face friptura viitorului: Din carne scoasă la imprimantă


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger