Piață de weekend – Festival stradal în cartierul Timpuri Noi

0

Asociația Komunitas vă așteaptă în zilele de 12 și 13 septembrie la evenimentul PIAȚĂ DE WEEKEND – Festival stradal în Timpuri Noi, care va avea loc în zona pieței sezoniere Dăbuleni din cartierul bucureștean Timpuri Noi (intersecția dintre strada Alexandru Vlahuță, strada Dimitrie Anghel și strada Ștefan Octavian Iosif). Piața se va transforma temporar în scenă urbană de activităţi socio-culturale, iar oamenii din cartier (și nu numai) vor putea participa la diverse activități de socializare, creație și educație, oferite gratuit de Asociația Komunitas. Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului ”Spaţii urbane în acţiune”, derulat în prezent de organizație.

Evenimentul comunitar va cuprinde următoarele activități: muzică, ateliere creative pentru copii, paint party (o pictură colectivă realizată de artiști împreună cu cetățenii din cartier), cinematograf în aer liber, atelier de plantat, stand up comedy, atelier de drumming, ateliere de poi, atelier de intervenții urbane pe fotografii, prezentarea proiectului ”Uleiosul”. Programul evenimentului și detalii despre artiștii care îl vor susține se pot găsi aici.

Scopul evenimentului este de a activa fosta piață sezonieră Dăbuleni, printr-o serie de acțiuni menite să accentueze potențialul acestui spațiu public care, în momentul de față, este foarte puțin utilizat. În acest sens, urmărim să îi determinăm în special pe locatarii din împrejurimi să folosească astfel de zone într-un mod constructiv și distractiv, contribuind astfel la stimularea spiritului comunitar.

În evenimentul PIAȚĂ DE WEEKEND – Festival stradal în Timpuri Noi este inclus și proiectul Cinematograf în aer liber, proiect  finanţat de Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Bucureşti, în cadrul Anualei de Arhitectură 2015 cu tema Construind comunitatea. Pentru mai multe detalii accesaţi www.anuala.ro.

Proiectul ”Spaţii urbane în acţiune” propune soluții de abordare a trei cartiere din București (Tei, Tineretului și Timpuri Noi), într-o manieră integrată și interdisciplinară, lucrând pe mai multe planuri complementare, care vizează următoarele tipuri de activităţi: cercetare urbană pe tema spațiilor publice din cele trei cartiere, evenimente comunitare și festivaluri urbane, intervenții urbane participative, educație urbană adresată elevilor din cinci școli/licee situate în cele trei cartiere și bazată pe elemente de urbanism, antropologie urbană și implicare civică.

Proiectul se derulează în perioada 1 mai 2014- 30 octombrie 2015, iar zonele de interes sunt trei cartiere din București: Tei, Tineretului și Timpuri Noi.

Proiectul este coordonat de Asociația Komunitas, se derulează în parteneriat cu Asociația ArtWe, Asociația tranzit.ro, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și este susținut de grupul de arhitecți studioBASAR.

Proiectul Spații urbane în acțiune este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG in România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger