Piața Autonomă Cluj va oferi mâncare gratuită protestatarilor pentru Roșia Montană

0

Piața Autonomă Cluj susține Roșia Montană și la protestul din 15 septembrie din Cluj, unde va avea loc o ediție specială. “Vrem să subliniem că mâncarea servită gratuit este gătită și împărțită dupa principiile Food not Bombs: ingredientele sunt obținute ca donații din piețe și magazine, iar mâncarea este vegană”, spun organizatorii pe pagina de Facebook a mișcării. “Este un gest al comunității fără să aibă legături cu vreo organizație”.

 

 

Mesajul protestatarilor din Cluj:

 

După manifestaţiile de amploare de duminică, 8 septembrie 2013, clasa politică din România a fost profund zdruncinată de voi, de zecile de mii de oameni frumoşi, demni şi cu conştiinţă. Oligarhiei trans-partinice au început să-i tremure genunchii, politicienii au început să se bâlbâie şi să se contrazică, dezinformările presei aservite politic au continuat, într-un jalnic spectacol ce contrastează atât de puternic cu spectacolul libertăţii, democraţiei directe şi demnităţii din stradă!

Şi pentru că ne-am pierdut încrederea în politicieni şi nu mai credem decât ce vedem scris negru pe alb; şi pentru că ne dorim soluţii de dezvoltare durabilă pentru Roşia Montană; şi pentru că vrem o Românie fără cianură şi fără politicieni incompetenţi,

Cerem, în stradă:

1. Respingerea în regim de urgenţă în Parlament a legii speciale pentru Roşia Montană.

2. Respingerea de către Guvern a acordului de mediu pentru proiectul de la Roşia Montană.

3. Adoptarea unei legi care să interzică folosirea cianurilor în mineritul aurifer pe teritoriul României.

4. Demisia Ministrului Culturii (Daniel Barbu), a Ministrului Marilor Proiecte (Dan Şova), a Ministrului Mediului (Rovana Plumb), a şefului Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale (Gheorghe Duţu) şi a Primului Ministru, Victor Ponta.

5. Includerea Roșiei Montane î

n patrimoniul UNESCO.

Aveţi aici documentele OFICIALE care arată faptul că afacerea Roşia Montană a început cu o licitaţie trucată şi este ilegală cap-coadă: http://www.riseproject.ro/articol/documentele-confidentiale-ale-afacerii-rosia-montana/.

Ne exprimăm SOLIDARITATEA cu toate comunităţile din România care luptă împotriva fracturării hidraulice a gazelor de şist!

UNIŢI, salvăm Roşia Montană! UNIŢI, salvăm ţara!


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger