Petiţie pentru stoparea fracking-ului în România

6

Asociaţia “România Fără Ei” a iniţiat o petiţie pe site-ul Avaaz cu scopul strângerii unui milion de semnături împotriva industriei de fracking în România. Petiţia urmează să fie trimisă, odată ce semnăturile au fost strânse, Parlamentului României.

 

 

„România este o ţară care a reuşit să îşi păstreze biodiversitatea. Documentarul Wild Carpathia (prezentat pe Travel Channel de Charlie Ottley) surprinde măreţia fragilă a acestui ecosistem unic şi arată de ce merită să fie conservat şi păstrat pentru beneficiul generaţiilor următoare. Guvernul României a acordat permisiunea pentru începerea operaţiunilor de fracking (fracturare hidraulică) în vara 2013 pentru arii vaste din zone superbe ale ţării. Locuitorii din acele zone au protestat, dar protestele lor au fost ignorate de guvern şi de media din România. Pe 4 aprilie vor fi organizate demonstraţii în toată ţara, pentru a atrage atenţia guvernului român şi instituţiilor media despre ce vor cu adevărat oamenii din România: NU FRACKING. Vă rugăm să sprijiniţi eforturile de interzicere a fracking-ului pe întreg teritoriul României. Vă rugăm să ne ajutaţi să presăm guvernul României să introducă o lege care să interzică fracking-ul”, scrie în motivarea petiţiei de pe site-ul Avaaz, alături de câteva informaţii generale despre industria de tip fracking şi pericolele sale.

 

Dacă doriţi să semnaţi petiţia şi să o promovaţi mai departe, intraţi aici şi completaţi câmpurile solicitate.

 

Sursa şi foto: Avaaz


6 comentarii

  1. Cred ca v-ati trezit un pic cam tarziu baieti! Fisurari hidraulice se executa in Romania din anii ’50! Undeva la 60% din sondele din Romania au fost fisurate hidraulic (din cele aprox. 10000) de atunci. Fara poluari ale panzei freatice, fara cutremure, fara nici un alt efect. Sunteti ignoranti si manipulati! Eu din 2007 pana acum am executat cel putin 250 de astfel de operatii.

    • Este acelasi lucru. Fisurarile nu pot fi altfel decat hidraulice. Definitia de specialitate este ”pompare de fluide la presiune mai mare decat presiunea de fisurare a stratului, concomitent cu un agent de sustinere sau de dizolvare pentru creerea de cai de comunicatie aditionale pentru imbunatatirea curgerii fluidelor din zacamintele subterane”. Termenul de fisurare este unul uzual pe cand cel de fracturare hidraulica este mai ”spalat”. Este ca si cum ai spune geam la fereastra.

  2. Domnule Ioan Angheloiu, informati-va si nu mai induceti in eroare.Nu este adevarat ce spuneti.Ne-am saturat de falsele marturii ale celor implicati in vânzarea Romaniei, care sub identitatea unui simplu cetatean incearca sa ascunda o viitoare catastrofa sub forma unei banalitati inofensive. Fracturare hidraulică nu s-a mai facut pana acum in Romania. Nu este vorba despre zacamintele subterane aici, ci despre fracturarea rocilor,aflate la adancimi foarte mari, sub panza freatica de adancime. Iar urmarile sunt catastrofale pentru mediu si mai ales pentru oameni. POLUAREA APEI CU SUBSTANTE CANCERIGENE SI NEUROTOXINE si urmarile ei:leziuni ireversibile ale creierului,cancer, astm, inflamarea membrelor pana la imobilizare totala si MOARTEA. Compania Chevron care vrea sa exploateze gaze de sist in Romania, a facut-o deja in America: mediul a fost distrus,AU MURIT ANIMALELE ,OAMENII S-AU IMBOLNAVIT GRAV, AU MURIT MULTI COPII SI ADULTI care locuiau in zonele de exploatare. Ei nu au fost informati, nu li s-a cerut parerea si li s-a cumparat tacerea.Noi daca stim deja, nu putem astepta fara sa actionam. In Bulgaria si Franta a fost interzisa fracturarea hidraulică.în GERMANIA, în landul Westfalia – Renania de Nord, parlamentul local se pregăteşte să adopte un moratoriu pentru interzicerea explorării şi exploatării gazului de şist. Georgeta Ionescu, vicepresedinta Partidului Verde la nivel national, de profesie geolog,a explicat ce inseamna metoda de fracturare hidraulica:pentru a putea scoate gazele de sist aflate la mare adancime, companiile foreaza puturi si “injecteaza cantitati enorme de apa amestecata cu substante chimice, CANCERIGENE”. “In toata lumea unde au existat asemenea exploarari au fost si cazuri grave de poluare a apelor, a solului, au afectat direct starea de sanatate a populatiei”. Surse: http://www.ecomagazin.ro/protest-fracking-bihor/ http://www.filmedocumentare.com/gazul-care-ucide/ http://www.youtube.com/watch?v=dEB_Wwe-uBM
    http://www.youtube.com/watch?v=hERUwnZjI18 http://www.youtube.com/watch?v=4LBjSXWQRV8

  3. S-or face in Romania din anii 50. Dar nu se injectau mii de tone de subtante cancerigene sau radioactive in subsol si milioane de litrii de apa la mare presiune.
    Plus cutremure asociate cu activitatile de fracturare hidraulica s-au mai inregistrat in multe state din SUA.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger