Petiție pentru salvarea Inspectorului Pădurii, singurul instrument de verificare a transporturilor de lemn

0

Platforma de-clic.ro găzduiește o petiție prin care cetățenii cer autorităților să nu oprească aplicația Inspectorul Pădurii, singurul instrument de verificare a legalității transporturilor de lemn din România.

Potrivit unui raport Greenpeace, eficiența acestuia a fost amplu demonstrată: infracțiunile forestiere au scăzut cu aproape 47% în doar un an de la lansare.

Desființând acest instrument, anulați participarea cetățenilor la prevenirea tăierilor ilegale de pădure. Orice demers în acest sens este o manifestare de rea credință, în condițiile în care 40% din infracțiunile depistate sunt semnalate de către cetățeni prin intermediul aplicației și a site-ului web.
petiție de-clic.ro

În prezent, cetățenii au acces la două unelte de monitorizare a transporturilor de lemn din România denumite Inspectorul Pădurii: aplicația de mobil și pagina web.

Aplicația este folosită cu precădere de către publicul larg (60.000 de instalări). În doar câteva luni de la lansare, cu ajutorul ei au fost identificate aproape jumătate din cele 9.444 de cazuri de tăiere ilegală la nivel național. Primele amputări ale funcționalităților Inspectorul Pădurii au avut deja loc: În ultimele luni a dispărut de pe site posibilitatea de a verifica coordonatele GPS ale camioanelor. Apoi, perioada de timp în care se putea verifica un transport de lemn a fost redusă la 3 zile.

Acum, Inspectorul Pădurii urmează să fie închis definitiv. Scuza oficială: neînțelegerile ministerului cu firma dezvoltatoare. Petiția de salvare a Inspectorului Pădurii a fost deja semnată de peste 10.000 de persoane și poate fi semnată în continuare aici.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger