Petiție pentru salvarea celei mai bune bănci din lume

2

Banca Grameen din Bangladesh a ajutat milioane de femei să iasă din sărăcie, acordându-le mici împrumuturi pentru a cumpăra animale sau echipamente, și să înceapă să câștige bani.

Potrivit site-ului Avaaz.org, primul ministru din Bangladesh, Sheikh Hasina, l-a concediat pe fondatorul băncii, Muhammad Yunus, laureat Nobel, și vrea să preia controlul băncii, pentru a reduce la tăcere un rival politic.

Această preluare ar putea distruge banca și visele a milioane de oameni. Petiția pentru a opri abuzul primului ministru a strâns până acum puțin peste 500.000 de semnături. Dacă va ajunge la 1 milion de semnatari, Avaaz va demara o campanie agresivă în Bangladesh și în lume pentru a opri atacul asupra băncii. Puteți semna această petiție aici.

“În ultimele trei decenii, Grameen a ajutat milioane de femei și familii din Bangladesh să iasă din sărăcie și a inspirat o revoluție a microfinanțărilor în lume. Avem puterea să păstrăm această speranță în viață. Ca cetățeni ai lumii, vă solicităm să opriți controlul guvernamental al Băncii Grameen, începând cu anularea amendamentului care permite să eliminați conducerea aleasă de popor și să alegeți cine conduce banca”, se arată în petiția de pe Avaaz.org.


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger