Petiție pentru oprirea arderii arborilor și culturilor agricole pentru energie

0

Săptămâna viitoare, Parlamentul European va vota o lege care vizează promovarea energiei regenerabile în deceniul 2021-2030. Este un act normativ de o importanță capitală pentru obiectivele climatice ale UE. El cuprinde, însă, promovarea biocombustibililor, o formă de combustibil care înseamnă arderea arborilor și culturilor Agricole. Mai multe organizații de protecție a mediului au pornit o petiție prin care să convingă PE că a arde arbori întregi și culturi agricole nu e o politică climatică și nici pe departe sustenabil.

65% din așa zisa energie “regenerabilă” pe care o consumăm azi în Europa este, în mare, energie murdară. Cererea europeană de astfel de energie duce către defrișări și distruge suprafețe importante de vegetație precum pădurile tropicale din Indonezia care absorb cantități imense de CO2 din atmosferă. Mai mult, defrișările afectează oamenii și distrug speciile animale care trăiesc în zonele amenințate.

Soluția este mai dăunătoare decât problema inițială

Acest tip de bioenergie este literalmente rău pentru climă și pentru oameni. E cu atât mai rău atunci când sunt arși copacii întregi pentru încălzire și electricitate. Și e la fel de rău când culturi alimentare, precum uleiul de palmier sau rapița, sunt utilizate pentru producerea de biocarburanți pentru autoturisme și camioane.

De exemplu, comunitățile indigene din Amazonul peruvian locuiesc acum pe teritoriile dedicate uleiului de palmier, sunt deposedați de pădurile lor ancestrale și de pământul pe care îl au în proprietate. Guvernul peruan a anunțat că are capacitatea de a dedica cel puțin 1,5 milioane de hectare de teren pentru cultivarea palmierilor în scopul de a satisface cererea globală de biocarburanți în continuă creștere.

O politică care trebuie oprită

Săptămâna viitoare, deputații în Parlamentul European au o ocazie unică de a opri bioenergia nesustenabilă și să încurajeze numai sursele de energie cu adevărat regenerabile, cum ar fi cea eoliană și solară. Așadar, avem șansa de a îndeplini obiectivele climatice ale Acordului de la Paris.

Prin semnarea acestei petiții veți trimite un mesaj clar deputaților dvs. cerând ca benzina și motorina din rezervoarele mașinilor din România, încălzirea locuințelor sau electricitatea să nu fie obținute din bioenergie rea. Semnați aici.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger