Petiţie pentru Malala Yousufzai

1

“Malala şi-a dedicat întreaga copilărie luptei pentru dreptul la educaţie al fetelor din Pakistan. Acum, când ea se află pe un pat de spital, ca victimă a puşcaşilor talibani, haideţi să ne unim forţele pentru a-i transforma visul în realitate”.

 

Astfel sună îndemnul transmis de organizaţia Avaaz, care îndeamnă la semnarea unei petiţii care ar putea ajuta visul tinerei activiste pakistaneze să devină realitate.

„Programul de recompensare a familiilor care îşi trimit fetiţele la şcoală este deja aplicat cu succes într-o parte a Pakistanului. Dar în provincia din care provine Malala, autorităţile se mişcă cu încetineală. Politicieni importanţi şi-au oferit, însă, sprijinul pentru cauza Malalei, iar, dacă acţionăm acum, îi putem convinge să impună acest program la scară naţională.

Înainte ca povestea Malalei să iasă din lumina reflectoarelor, haideţi să ne unim cu toţii vocile pentru a cere guvernului să aloce fonduri pentru toate fetiţele care merg la şcoală. Emisarul ONU pentru educaţie se va întâlni în câteva zile cu preşedintele Pakistanului, Asif Ali Zardari. El spune că o petiţie cu 1 milion de semnături – pe care o va înmâna personal preşedintelui – va fi un mare sprijin pentru cauza pe care o reprezintă. Semnează şi ajută-ne să ducem mesajul mai departe! Haideţi să transformăm visul micuţei Malala în realitate!

Nord-vestul Pakistanului se află, din 2007, în mâna talibanilor, care şi-au făcut un obiectiv din a arde şi a distruge sistematic şcolile de fete din zonă. Între 2001 şi 2009, talibanii au distrus 401 şcoli în regiunea Swat – 70% dintre ele erau şcoli de fete. Malala a atras atenţia întregii lumi asupra regimului terorist taliban, când a început să scrie pentru BBC un blog în limba urdu. Relatările ei sunt o mărturie importantă a felului în care extremismul devastează vieţile oamenilor simpli în Pakistan.

Constituţia Pakistanului spune că fetele au acelaşi drept la educaţie ca şi băieţii, iar guvernul are suficiente resurse pentru a se asigura că toate fetele vor beneficia de acest drept. Politicienii ignoră, însă, de ani buni acest subiect, sub influenţa grupurilor religioase extremiste. În prezent, doar 29% dintre fetele din Pakistan merg la liceu, în ciuda numeroaselor studii care au demonstrat impactul pozitiv al educării femeilor asupra creşterii bunăstării la nivel personal şi naţional.

Haideţi să transformăm unda de şoc şi groază provocată de atacul talibanilor într-un val de presiune la nivel internaţional, care va forţa Pakistanul să transforme educarea femeilor într-o prioritate. Semnaţi petiţia pentru a fi alături de Malala şi sprijiniţi lansarea unei campanii masive pentru educarea fetelor în Pakistan, susţinută prin resurse, securitate şi, în primul rând, prin dorinţa şi curajul de a lupta împotriva extremiştilor care devastează Pakistanul. Haideţi să ne unim forţele şi să fim solidari cu această activistă incredibil de tânără şi de puternică, care a dovedit întregii lumi că o singură şcolăriţă curajoasă îi poate înfrunta pe extremiştii înarmaţi şi periculoşi”.

 

Puteţi semna petiţia aici.

 

Sursa: Avaaz.org

Foto: Catchy

 

Despre povestea adolescentei Malala Yousufzai puteţi citi aici:

Bloggeriţa de 14 ani, câştigătoare a Premiului pentru Pace, împuşcată de talibani

Bloggeriţa pakistaneză Malala Yousafzai va fi mutată într-un spital mai bun

Bloggeriţa pakistaneză Malala Yousafzai a fost transportată în Marea Britanie

 


Un comentariu

  1. Pingback: Bloggeriţa Malala Yousafzai îşi recapătă viaţa, după ce a fost împuşcată în cap de talibani | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger