Petiție pentru dreptul la apă gratuită în București

3

Majoritatea bucureștenilor plătesc apa pe care o beau, deși autoritățile publice ar putea asigura gratuitatea ei. Pentru persoanele cu venituri mici, această problemă este una deosebit de acută. Bucureștiul este una din puținele capitale europene unde apa în spațiul public lipsește aproape cu desăvârșire, fie sub formă de fântâni, cișmele sau țâșnitori.

Odată la mare preț, prezente în viața urbană ca loc de întâlnire, socializare și ca sursă de apă potabilă, acestea au fost eliminate din diverse motive, în timp ce puținele inițiative publice nu țin seama de marele potențial de activare urbană a acestora.

Asociația Ecopolis solicită municipalității asigurarea dreptului la apă prin susținerea unei rețele de cișmele și țâșnitori la nivelul Bucureștiului, care să asigure accesul gratuit la apă potabilă atât în punctele aglomerate centrale, cât și în cartiere. Ecopolis a inițiat, în acest sens, o petiție care poate fi semnată aici.

Ecopolis a demarat, în primăvara anului 2016, proiectul Izvoare Urbane pentru Comunitate prin care își propune redarea unui spațiu ocupat de mașini comunității din Sectorul 5 al Bucureștiului. Amenajarea va fi realizată în jurul unei surse de apă de calitate care să asigure accesul gratuit al cetățenilor la apă potabilă.

Amenajarea fântânii și a întregului spațiu comunitar vor fi realizate în sectorul 5 al Capitaliei, mai exact în cartierul Rahova, la intersecția dintre Calea Rahova cu strada Soldat Croitoru Vasile și strada Amurgului. Mai multe detalii despre proiect, aici.


3 comentarii

  1. noi in Bucuresti nu reusim sa reciclam toata apa murdara si jumatate se varsa cum este, in Dambovita. Cu apa gratuita va deveni risipa si mai mare.
    Ar fi util sa se dea gratuit 1 m3 pentru fiecare cetatean din gospodarie (sau cu costuri infime). Asta ar permite oamenilor saraci si foarte saraci sa se spele linistiti.

  2. Nu înțeleg de ce trebuie făcută o petiție pentru apă gratuită doar în București și nu pentru toată România.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger