Petiţia pentru legalizarea marijuanei în Marea Britanie a strâns 130.000 de semnături în 4 zile

0

În doar patru zile, petiţia online lansată de James Richard Owen pentru legalizarea producţiei, vânzării şi consumului de canabis în Marea Britanie, a reuşit să adune aproape 135.000 de semnături în doar patru zile. Pragul de 100.000 de semnături impune parlamentarilor să supună dezbaterii această propunere venită din partea cetăţenilor sau cel puţin să le prezinte acestora o luare de poziţie oficială.

 

Smoking-Marijuana-Vs-Vaporizing-Marijuana

 

“Legalizarea cannabisului ar putea aduce anual 900 de milioane de lire sterline doar din taxe, ar putea economisi 400 de milioane de lire sterline, cât costă incriminarea cannabisului, şi ar putea crea 10.000 de noi locuri de muncă,” arată petiţia lansată săptămâna trecută. De asemenea, campania susţine că marijuana este “mai sigură decât alcoolul”, fiind folosită de oameni de peste 4.000 de ani, şi le reaminteşte oamenilor că această plantă a fost interzisă în Marea Britanie abia în 1925.

Deşi marijuana este cel mai răspândit drog în rândul britanicilor, posesia, cultivarea, distribuirea sau vânzarea ei este interzisă prin lege, iar cei ce încalcă legea riscă amendă, închisoare sau şi una şi alta. “În Marea Britanie există pste 3 milioane de adulţi care fumează cannabis şi nu cred că este corect ca guvernul să transforme un procent aşa de mare al populaţiei în infractori,” arată autorul petiţiei, un student englez la ştiinţe economice. Potrivit lui Owen, statutul ilegal al marjuanei presupune o risipă de bani şi de resurse, iar exemplele altor ţări care au ales legalizarea arată că această măsură nu este doar profitabilă, ci nici nu presupune riscuri. “În condiţiile în care Uruguay şi multe state americane merg pe legalizare, în condiţiile tăierilor de fonduri guvernamentale, oamenii nu mai vor ca banii lor să fie folosiţi pe incriminarea unui lucru pe care îl consideră inofensiv,” mai arată autorul petiţiei, care a depăşit între timp 150.000 de semnături.

Sursa: RT

Posesia de marijuana a devenit legală şi în Washington DC

Alaska devine cel de-al treilea stat american care legalizează marijuana

Jamaica a dezincriminat marijuana cu ocazia aniversării lui Bob Marley

Statul Colorado oferă şcolilor un milion de dolari, obţinuţi din vânzarea marijuanei


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger