Peter Eckstein-Kovacs şi-a anunţat demisia din funcţia de consilier prezidenţial pe motiv că are un punct de vedere diferit faţă de cel al preşedintelui Traian Băsescu cu privire la proiectul Roşia Montană, informează AGERPRES, ceea ce nu este compatibil cu postul pe care îl deţinea. Preşedintele i-a acceptat demisia.
Pe 21 august, scrie agenţia de presă, Peter Eckstein-Kovacs a semnat o petiţie a asociaţiei Transilvania Verde, care a lansat o campanie de strângere de semnături pentru a obţine de la Ministerul Culturii retragerea certificatului de descărcare arheologică pentru masivul Cârnic de la Roşia Montană, iar pe 24 august, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a comunicat că fostul consilier prezidenţial ar trebui să se gândească dacă vrea să-şi continue activitatea alături de Uniune, ca reacţie pe care acesta a luat-o împotriva proiectului Roşia Montană. Peter Eckstein-Kovacs a elaborat, în urmă cu mai mulţi ani, împreună cu fostul senator PRM Gheorghe Funar, un proiect de lege pentru interzicerea folosirii cianurilor în minerit.
Foto: Roşia Montană/Reuters
Puteţi citi şi:
VIDEO. Cartonaşul roşu pentru Băsescu. Anatomia unui flashmob
Activismul civic faţă în faţă cu actvismul trecutului
Parlamentarii români vor interzicerea mineritului cu cianuri, dar iniţiativa românească este blocată
3 comentarii
Bravo! Daca nu-si continua activitatea alaturi de uniune tot am sa-l votez, asa cum am si facut de altfel deja la alegerile parlamentare din 2007. Si am sa votez si impotriva celor care au facilitat proiectul RMGC.
Proiectul aduce foarte multe beneficii, iar pericolul unui dezastru sunt foarte reduce, chiar mai reduse decat daca am fi exploatat noi. Tinand cont ca luma jumatate din profit prin moduri directe si indirecte fara nici o investitie, e chiar profitabil
Pingback: Interviu cu Peter Eckstein-Kovacs: Civismul este principala armă prin care proiectul Roşia Montană poate fi oprit | TOTB.ro - Think Outside the Box