Campanie PETA pentru salvarea elefanţilor din circuri

0

Organizaţia PETA şi actorul american Alec Baldwin duc împreună o campanie menită să salveze elefanţii de la circ. PETA propune un boicot al Ringling Bros, un circ considerat de către organizaţie drept unul dintre cele mai rele pentru animale, prin modul în care le tratează şi le foloseşte.

 

 

Elefanţii sunt animale extraordinar de inteligente, dar şi extrem de sensibile, care trăiesc o gamă largă de emoţii. În şi pentru spectacolele de circ, ei sunt supuşi unor tratamente deloc blânde, totul spre amuzamentul unui public care nu ştie ce se ascunde în spatele figurilor executate de elefanţi. În încercarea de a stopa practicile de circ şi relele tratamente aplicate acestor animale, actorul Alec Baldwin face echipă cu PETA în apelul lansat către public de a boicota spectacolele de circ ale companiei de profil Ringling Bros. Dacă în Marea Britanie sau China, spre exemplu, legislaţia privind folosirea animalelor în circuri este severă, în SUA este foarte permisivă, susţin apărătorii drepturilor animalelor.

 

Astfel, circul menţionat, Ringling Bros., a reuşit să închidă un proces intentat pentru cruzime contra animalelor, plătind suma de 270.000 de dolari. O filmare din 2009 a PETA arată cum îngrijitorii de la acest circ băteau elefanţii şi îi împungeau cu cârlige (instrumente folosite în dresura de elefanţi – cârlige fixate pe un suport lung, care se înfig în pielea elefanţilor, în special în zonele extrem de sensibile, cum ar fi urechile sau faţa, pentru a-i determina să aibă o anumită reacţie – foto stânga), inclusiv înainte ca aceştia să intre în arenă, la spectacol. Pentru a fi ascultători şi a deveni „staruri” de circ, elefanţii sunt luaţi de mici de lângă mamele lor şi forţaţi să trăiască în captivitate şi supunere. Pentru că nu au condiţiile de viaţă pe care natura lor le cere, ei ajung să dezvolte artrită şi diverse probleme ale picioarelor, iar când astfel de „inconveniente” apar la un elefant, el este eutanasiat.

 

Urmăriţi, mai jos, mesajul prin care Alec Baldwin şi PETA speră să sensibilizeze publicul şi să poată salva elefanţii de la circ:

 

 

Sursa: TreeHugger

Foto: Britannica.com şi Animalliberationfront.com

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger