Peta atacă cruzimea față de Pokémoni

1

După ce anul trecut a atacat Nintendo pentru că mult îndragitul Mario obișnuia să poarte pielea unui animal asemănător cu un raton, organizația americană pentru drepturile animalelor Peta și-a îndreptat acum atenția spre mult îndrăgiții Pokémoni, scrie Wired. Asociația a făcut o satiră după jocurile Pokémon Black Version 2 and Pokémon White Version 2. Aceasta prezintă punctul de vedere al unui Pikachu abuzat care se zbate să elibereze alți Pokémoni din sclavie.

 


La începutul jocului, care se numește Black & Blue: Gotta Free ‘Em All, o voce spune că, pe măsură ce universul Pokémon a crescut în popularitate, generații întregi de copii au crescut cu crezul că personajele din acest univers au fost create doar pentru a fi abuzate de către oameni. “Copiii au învățat ce înseamnă dominația, nu compasiunea”.

Pikachu, celebra rozătoare bucălată, apare într-un rol demn de Spartacus, postură din care înfruntă diverși adeversari. Printre aceștia se numără un proprietar pasionat de cruzime, un cercetător medical care face teste pe animale și un fermier. Condiția acestui personaj este similară cu cea a elefanților de circ, scrie Peta pe site-ul propriu, diferența fiind că e prezentată în culori vesele. Aflați mai multe detalii pe Wired.co.uk.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger