Pesticidele micșorează albinele

0

Albinele se micșorează din cauza expunerii la pesticide, arată un nou studiu al University of London. Experții se tem că albinele mai mici vor fi mai puțin eficiente în realizarea scopului lor esențial pentru viață, polenizarea.

 

albina

 

Cercetătorii au realizat teste de laborator care arată cum piretroidul, un pesticid comun, oprește creșterea larvelor și determină o dimensiune redusă a albinelor.

Autoarea studiului spune că se știa deja că albinele mai mari sunt mai eficiente în căutare de nectar, îngrijorarea fiind că albinele mai mici nu vor mai reuși să colecteze nectar și polen de la flori la fel de bine.

Studiul este primul care analizează impactul pesticidelor asupra întregului ciclu de viață al albinelor și a studiat coloniile de albine de-a lungul a patru luni. Cercetătorii au expus jumătate din albinele studiate la pesticide și au monitorizat dimensiunea coloniei, precum și greutatea exemplarelor luate separat.

Concluzia a fost că albinele expuse erau semnificativ mai mici decât cele care n-au intrat în contact cu pesticidul.

În prezent, în Europa, există un moratoriu privind trei neonicotinoide din cauza efectelor dăunătoare asupra albinelor. Prin urmare, utilizarea altor pesticide, precum piretroidul, va crește.

Sursa: Guardian

 

Citiți și:

Autoritățile, despre problema albinelor: “Pesticidele sunt necesare. România nu are alternative de tratare a dăunătorilor”

România a votat împotriva interzicerii pesticidelor care ucid albinele


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger