Peste o treime din britanici cred că joburile lor sunt lipsite de sens

0

Un studiu realizat de YouGov arată că 37% din angajații britanici consideră că joburile lor sunt lipsite de orice sens și însemnătate pentru lume. Această concluzie survine după ce, la începutul anului, o campanie anonimă (foto) împânzise Londra cu mesaje de tipul ”Ai zice că cineva, undeva coace tot felul de slujbe inutile, să ne pună pe toți la muncă” sau ”Mase uriașe de oameni îndeplinesc sarcini pe care, în secret, cred că n-are sens să le faci.”

Cifrele scoase la iveală de YouGov arată că 37% din angajați își consideră slujbele lipsite de sens, 50% cred că munca pe care o fac are un sens, iar 13% dintre ei nu sunt siguri de răspuns. Dintre respondenți, cei mai numeroși sunt bărbații când vine vorba de percepția asupra lipsei de sens, cu 42% din total, în vreme ce doar 32% dintre femei au declarat că slujbele lor sunt lipsite de însemnătate pentru lume.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu se află în căutarea unui alt loc de muncă: 53% dintre cei care au răspuns că nu întrevăd un sens în ceea ce fac au afirmat că nu intenționează să-și schimbe jobul, cel puțin în următoarele 12 luni.

Doar 49% dintre britanicii participanți la sondaj au spus că ar fi mândri să le spună altora despre munca pe care o fac, la o primă întâlnire.

În 2014, YouGov a publicat un sondaj prin care arăta că 57% din britanici susțin introducerea zilei de muncă de patru zile.

Sursa: YouGov


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger